Hoppa till huvudinnehållet

Anna Lindberg slutar som förbundskapten: ”Vill inte frångå mina principer”

Publicerad:
Anna Lindberg slutar som förbundskapten.
Anna Lindberg slutar som förbundskapten. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Anna Lindberg slutar som förbundskapten för svensk simhoppning.

I ett pressmeddelande från Svenska Simförbundet säger hon så här:

– Jag har en tydlig bild av hur jag tycker vi ska arbeta för att skapa bästa möjliga förutsättningar för svensk simhoppnings elitverksamhet. Tyvärr finns det inte förutsättningar för mig att kunna göra det i dagsläget och då väljer jag att kliva av min roll säger Anna Lindberg. Jag ser däremot fram emot att fullfölja den påbörjade satsningen med elitutbildning som påbörjades i september 2021.

Anna Lindberg tog över som förbundskapten i höstas. I en intervju med Sportbladet berättar hon mer om varför hon slutar.

– Jag tycker att jag samlat på mig tillräckligt med erfarenhet sedan jag slutade att hoppa. Det var ju anledningen till att jag först och främst tog uppdraget. Men det har ju också gjort att jag känner att jag har en förmåga att se mycket mer i dag än vad jag gjort tidigare, säger hon.

Och fortsätter:

– Jag upplever just nu att det drivs agendor som går emot mina principer och värdegrunder. Det blir på bekostnad av vår utveckling. Min enda ambition är att bidra till svensk simhoppnings tränare och hoppare, för att de ska nå sin fulla potential.

– Jag är inte beredd att frångå mina principer och vad jag står för. Då är jag beredd att kliva av istället.

Hon utvecklar vad det är för agendor och principer:

– Det måste till ett samarbete för att det här ska lyfta. Vi behöver samarbeta uppifrån och när det samarbetet inte fungerar då blir det svårt. Jag är ganska transparent med vad jag står för, jag är tydlig med vad jag har för avsikt. Jag vill ge mitt allt till alla tränare och aktiva.

– När det inte fungerar att driva den processen fullt ut, då får jag tacka för mig. Det finns så himla mycket att göra inom svensk simhoppning. Men då gäller det att alla förstår sitt varför, och att man har ett syfte med det man gör.

Artikeltaggar

Anna LindbergSimhopp

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.