Insänare: Alla ska visa lika mycket hänsyn

Insändare | Coronaviruset
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Insändarskribenter vill att folk fortsätter att hålla avstånd.
Foto: Johan Nilsson/TT

I dagens samhälle lever vi under en pandemi där vi uppmanas att hålla avstånd med mera, men när man går i olika affärer märker vi hur folk beter sig i olika miljöer, t.ex. kan man stå och vänta för att andra ska gå förbi vilket leder till att man slipper trängas. Men då händer det att vissa människor bara går precis bredvid en när man själv har väntat för att kunna gå förbi utan trängsel. Detta tycker vi är ett problem och alla ska visa lika mycket hänsyn till varandra.

För det första anser vi att det är viktigt för alla generationer att hålla avstånd även om vi har en hög procent av befolkningen som är vaccinerade. Eftersom covid-19 fortfarande sprids trots vaccinationen kan det hjälpa att hålla avstånd gentemot främlingar vid offentliga platser.

För det andra tycker vi trots att covid-19 ej är lika dödlig för majoriteten, är det fortfarande viktigt att minska smittspridningen. Det kan vara betydelsefullt för personer i riskzonen, för dem kan covid-19 vara en dödlig sjukdom. Ingen vill råka smitta sin släkting som är i riskzon för att man inte var aktsam på offentliga platser.

Vissa anser att vi inte behöver undvika trängsel eftersom vi inte har kvar restriktioner just nu. Det finns ingen lag över att vi måste vara aktsamma vid offentliga platser eller hålla avstånd, utan det är bara en uppmaning.

Till sist borde alla visa lika mycket hänsyn och respekt mot varandra på offentliga platser, därmed blir vårt samhälle bättre med en förhoppningsvis minskad smittspridning. Med en minskad smittspridning vågar fler människor röra sig ute och därmed spenderar mer pengar på våra företag. Många företag har visat sig gå i konkurs på grund av pandemin vilket gör det viktigt för samhället att hjälpa dessa. Detta visar att med en minskad smittspridning kan företagen klara sig bättre från att gå i konkurs. Karlskoga har många olika företag som bygger upp samhället och visar att Karlskoga är en bra stad. Dessa företag vill vi inte gå miste om.

Med detta sagt uppmanar vi alla i samhället att tänka på att hålla avstånd trots inga restriktioner för respekt mot varandra och för att bygga upp ett starkt samhälle.

Två respektfulla ungdomar

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.