Dippmugg i papper kan vinna pris

Publicerad:
Tim Björk och Filip Thereus från Burtjärn tävlar i finalen med sin dippmugg i papp. Foto: Eva Wiklund

Två killar från Bjurtjärn har gått till final en tävling arrangerad av Ung Företagsamhet. Finalen avgörs på tisdag den 22 mars.

Varje år arrangerar Ung Företagsamhet en tävling för grundskolan i hela Värmlands län. Årets utmaning var att antingen tillverka sitt drömspel i samarbete med Embracer Group, eller att tillsammans med Nordic Paper hitta en produkt som i dag tillverkas i plast, men som skulle kunna tillverkas i papper.

Tim Björk och Filip Thereus från Bjurtjärn, som går på mellanstadiet, har gått till final efter att ha tagit fram en mugg för dippsåser tillverkad i papp i stället för plast.

De menar att det är konstigt att sugrör tillverkas i papper, men att dippmuggarna som ofta finns på restauranger är tillverkade av plast.

Pappermuggarna tillverkades med hjälp av ett 3D-program i datorn och sedan byggde killarna en fysisk dippmugg som fotograferades. De fick pitcha sin idé för Nordic Paper, som fick in runt 400 bidrag.

På tisdag den 22 mars åker Tim och Filip tillsammans med sin lärare Linda Jansson för att delta i finalen, som avgörs på restaurang Olssons Bazar i Karlstad.

Fakta

Grundskoleutmaningen

Ung Företagsamhet vill ge grundskoleelever en utmaning som främjar kreativitet, entreprenörskap och problemlösning genom att eleverna får ett skarpt uppdrag från ett lokalt företag. Syftet är att föra skola och arbetsliv närmare varandra.

Källa: Ung Företagsamhet

Artikeltaggar

BjurtjärnNordic PaperSkola och utbildningStorforsUng företagsamhet

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare