Hoppa till huvudinnehållet

TOPPLISTA: Bästa ställena att äta på när du ska på fotboll eller hockey

Publicerad:

Här kommer DIF-tränaren Andreas Holmbergs, BIK-tränaren Karl Helmerssons och tidningens Tomas Nilssons försök att ta upp kampen med Guide Michelin.

Deras bästa matställen runt om i landet som de upplevt på fotbolls- eller hockeyresor.

Smaklig måltid, för det har vi haft!

Degerfors IF:s Andreas Holmberg uppskattar maten på Magasinet på Slottsmöllan i Halmstad.
Degerfors IF:s Andreas Holmberg uppskattar maten på Magasinet på Slottsmöllan i Halmstad. Foto: TT och Slottsmöllan i Halmstad
DIF-tränare

Andreas Holmbergs bästa tips

5. Möllegårdens mat och möten i Åkarp

Jättegod och bra mat.

4. Opalen i Göteborg

Det är ett ställe som vi alltid är nöjda med. Finaste minnet kanske är när vi bodde där i samband med avancemanget till allsvenskan 2020.

3. Skara konsthotell

Perfekt att att äta på hotell när man har tidiga matcher. Då kan man variera förstärkt frukost med lunch. Buffé!

2. Frösåker golf & country club i Västerås

Härlig miljö och väldigt god mat.

1. Magasinet på Slottsmöllan Halmstad

Väldigt god och vällagad mat. Dessutom buffé, det gillar grabbarna!

BIK Karlskogas Karl Helmersson uppskattar maten på Times Kitchen i Umeå.
BIK Karlskogas Karl Helmersson uppskattar maten på Times Kitchen i Umeå. Foto: Idrottsfoto.com och Times Kitchen
BIK-tränare

Karl Helmersson

5. Eksjö stadshotell

Här stannade vi ofta med Tranås. Ett fint gammalt hotell som serverar bra och god husmanskost.

4. Värdshuset Älgen i Kopparberg

I Kopparberg finns Värdshuset Älgen, ett litet mysigt ställe där vi alltid stannade med Mariestad när vi var på väg upp i landet för att spela. Bra efterrättsbuffé (men bara för ledare).

3. Dinners i Mariestad

Tidigare har vi stannat och ätit i Mariestads södra förort men efter lite påtryckningar har vi börjat stanna på Dinners i Mariestad. Där serveras god mat och det är väldigt ljust och fint där med tanke på deras panoramafönster som omger hela restaurangen.

2. Reuterdahls i Örnsköldsvik

Serverar väldigt god mat men kanske lite för små portioner för en hockeyspelare. När spelarna frågar om påfyllning blir personalen lika förvånad varje gång.

1. Times Kitchen i Umeå

Det här är en restaurang med bra service och väldigt god mat. Passar ett hockeylag väldigt bra eftersom det är stora portioner.

KT-Kurirens Tomas Nilsson uppskattar maten på Gyllene uttern i Gränna.
KT-Kurirens Tomas Nilsson uppskattar maten på Gyllene uttern i Gränna.

Tomas Nilsson

Sportreporter

Tomas Nilsson

5. Guldkant i Västervik

Inte minst schnitzeln är något extra. Och utsikten mot vattnet. Det är allt annat än billigt men om det sker bara någon enstaka gång per år kan det vara motiverat. Dock ”endast” 199 kronor mellan klockan 15 och 17. Finns mycket annat vid sidan av schnitzeln också som förtjänar plusbetyg.

4. Elsa Anderssons konditori i Norberg

Det här stället har mycket gamla anor. Det är inte minst räksmörgåsarna här som är något att längta efter. Som en hel måltid. Om det är smörgåsarna eller den anrika miljön som är bäst vet jag inte. Kombinationen är förträfflig.

3. Ulla Winbladh i Stockholm

Det är trivsamt och fint inomhus. Det är ännu bättre när det går att sitta ute. Maten är magnifik. Biff Rydberg är min favorit genom åren. Det är som på Guldkant: inget ställe när man försöker vara sparsam. Men värt sitt pris.

2. Leons i Norrköping

Om övriga ställen som hittills nämnts är i den övre prisklassen kvalar Leons in i en billigare kategori. Betydligt billigare. Det är Vita Hästens målvaktstränare Fredrik ”Grizzly” Eriksson, med förflutet i BIK, som tipsat. Mitt ute i Ingenstans, i ett industriområde, ligger det. Jag tog en kokt special. Billigt. Gott. Och inte minst mycket. Världsberömt i hela Norrköping.

1. Gyllene uttern i Gränna

Konkurrensen är hård men nummer ett är självklar för mig. Utsikten är den kanske finaste av alla: ut över Vättern med Visingsö på nära avstånd. Maten högklassig. Och servicen. Vem som föreslagit Gyllene uttern för mig vet jag inte. Nu föreslår jag det däremot till alla.

Ställen som inte tagit sig in på Topplistorna men som ändå får ett hedersomnämnande.

Henninckehammar i Filipstad

Här får du en förträfflig grund att stå på när du till exempel ska till Mora på hockey. Svårt att kombinera med fotbollsresor. Men väl värt ett besök även om du ska inte ska på hockey eller fotboll.

Rasta i Tönnebro

Norr om Gävle. Ligger lite för nära Norberg och Elsa Anderssons konditori, egentligen. Men ligger perfekt efter en hockeymatch i Timrå eller en fotbollsmatch i Sundsvall när hungern börjar bli riktigt påträngande obehaglig. Älgburgarna!!!

Börjes i Tingsryd

Ett varuhus, egentligen. Det handlar om fiket på övre våningen. Tiden ser ut att ha stått stilla från 50–60-talet. Liksom vissa av priserna. 1,50 för kaffe. Du kan dessutom utan problem ta två räksmörgåsar och ändå inte känna dig ruinerad.

Artikeltaggar

ÅkarpAndreas HolmbergBIK Karlskoga A-lagBodens IKDegerfors IF HerrDinnersEksjöElsa AnderssonFilipstadFrösåkerGävleGöteborgGrännaHalmstadHandelHotellKarl HelmerssonKonditorierKopparbergKuriren (Finland)LeónMariestadMat och dryckMichelinMoraNorbergNorrköpingÖrnsköldsvikRené DifRestaurangerSlottsmöllanStockholmSundsvallTimråTingsrydTomas NilssonTranåsUmeåVästeråsVästervikVätternVisingsö

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.