Hoppa till huvudinnehållet

Lerins storfamilj är samlad: "Det blir turbulens”

Publicerad:
Junior, Lars, Gabriel, Rafael, Iris och Gerd Lerin - här är hela familjen, som på onsdagen framträdde tillsammans i TV4:s Malou efter tio. Foto: TV4

I lördags kom tvillingarna Gerd och Iris till Sverige — och redan på onsdagsförmiddagen gjorde de tv-debut med sina pappor Lars och Junior Lerin.

– Turbulens uppstår var vi än drar fram, konstaterar Lars Lerin om sin stora familj.

Sedan tidigare finns Gabriel och Rafael i familjen Lerin. Som NWT kunde berätta i december, har familjen nu vuxit med också två döttrar: Gerd och Iris.

De har nu rest från Brasilien och förenats med sin övriga familj i Sverige, och hela familjen samlades i soffan hos ”Malou efter tio” i TV4 på onsdagsförmiddagen.

Eller samlats och samlats... det var mycket barn-energi i studion och Lars Lerin konstaterade tidigare i intervjun att det är så livet ser ut nu: det är turbulens med barn och bullar och bus.

– Det händer saker! säger han i tv-intervjun.

Stora planer

Så är det ju också i hans liv i stort. Lars Lerin har gjort en häftig resa från en socialt skygg konstnär till att bli en av Sveriges mest folkkära profiler, med tv-framträdanden, tv-serier och utställningar, men också i familjelivet har mycket ändrats sedan Junior kom in i hans liv — med stora planer på en stor familj.

Lars Lerin och Manoel "Junior" Marques Lerin visade upp bilden på sin stora familj i NWT i december. Då var tvillingflickorna kvar i Brasilien. Nu är barnaskaran samlad.
Lars Lerin och Manoel "Junior" Marques Lerin visade upp bilden på sin stora familj i NWT i december. Då var tvillingflickorna kvar i Brasilien. Nu är barnaskaran samlad. Foto: Lisa Olaison

Junior växte upp i en stor syskonskara och varken han eller hans man gör någon hemlighet av att han är den drivande i familjeprojektet.

– Ja, titta inte på mig, svarar Lars Lerin när Malou von Sivers frågar ”hur barnen kommit till”.

– Du vet väl själv vad man ska göra, eller? säger Junior och skrattar.

Lär sig varje dag

Tvillingparet fyller snart tre och det blir skillnad med fyra barn istället för två, och med flickor.

– Man måste lära sig varje dag, säger Junior.

I intervjun med Malou berättar de att Junior sköter mycket av det vardagliga livet med barnen, som att bestämma vad de ska ha på sig. De har även hjälp av Juniors syster, som kommit med från Brasilien.

– Jag gör inte så mycket faktiskt. Jag smiter ut mycket till ateljén, erkänner Lars Lerin i intervjun.

Malou efter tio.
Malou efter tio. Foto: Peter Knutson/TV4

”Mitt hjärta”

För ett år sedan uppmärksammades det stort att Lars Lerin skickat in en skilsmässoansökan till tingsrätten. Det visade sig vara ett förhastat tilltag och kärleken mellan de båda är tydlig.

– Han är mitt hjärta i tillvaron, slår Lars Lerin fast i tv-intervjun.

– Jaså? Tack detsamma, säger Junior med ett leende.

Artikeltaggar

HammaröKändisarKarlstadKonstLars LerinManoel Marques LerinNöje/KulturTV4Värmlands län

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.