Hoppa till huvudinnehållet

Yngveson vill se publikfester: ”Blir den där extra spelaren”

Publicerad:
Reporter Fredrik Narvelid
Fredrik Narvelid
fredrik.narvelid@kt-kuriren.se
Torsten Yngveson klubbchef BIK Karlskoga
Torsten Yngveson klubbchef BIK Karlskoga Foto: Kajsa Juslin

BIK Karlskoga går nu in i den mest intressanta delen av säsongen. Sportsligt sett.

– Det blir på flera sätt mycket viktigt att vi går långt och lockar många åskådare till hallen, säger klubbchefen Torsten Yngveson.

Tidigare under säsongen stod BIK Karlskoga och dess supportrar för en kraftsamling på klacken för att få till bästa möjliga stämning i Nobelhallen.

Östra läktaren, långsidan bakom bortabåset, har blivit hemvisten.

– Det var i samband med det som vi började vinna på allvar. Supportrarna blir den där extra spelaren. De har en stor del i att vi har gått bra. Jag hoppas på en fortsatt bra uppslutning, säger Yngveson.

Han fortsätter:

– Vi vet att vi är jäkligt svårslagna i Nobelhallen när det blir mycket folk. De här slutspelsmatcherna kan också göra att vi vänder en jobbig säsong rent ekonomiskt till något positivt. Även om vi har det ekonomiska läget under hyfsad kontroll är vi inte riktigt i hamn utan slutspelet.

Hur mycket har ni budgeterat för?

– Numera har vi lyxen att budgetera med ett nollresultat utan slutspel. Vi trodde att pandemin hade gjort sitt när vi startade säsongen men så var det inte. Vi tappade, i runda slängar, två miljoner i intäkter. Nu hoppas vi på att kunna ta igen det med slutspelsmatcher.

En slutspelsmatch kan inbringa allt mellan 200 000 kronor till en miljon i intäkter.

– Allt beror på motstånd, vilken dag och hur mycket det säljs i barer och kiosker. Det är ett väldigt brett spann.

”Kändes som en succé”

Det är första gången det hockeyallsvenska slutspelet spelas utan restriktioner.

– Det kändes som en succé förra året rent intressemässigt. Vi hade haft två matcher mot Västerås och fyra mot Björklöven på hemmaplan. Det är klart att det känns lite surt. Att vi inte hade någon publik på de matcherna. Det hade kanske också fallit avgörandet mot Björklöven i sista matchen.

Yngveson ser, inte helt oväntat, HV71 som skyhöga favoriter.

– De vann serien och har ett brett och bra lag. Det vore jättemärkligt om de inte fick axla rollen som favoriter. I övrigt tycker jag att det känns jäkligt öppet. Kvartsfinalerna är ovissa i övrigt. Modo är favorit mot Kristianstad och har 4–0 i matcher i grundserien. Samtidigt möttes de under en period där Kristianstad inte hade sin form. Kan de hitta tillbaka till den har de chansen att slå ut Modo.

– Björklöven mot Västerås är vidöppet. Två lag precis bredvid varandra i serien. När det kommer till vår kvartsfinal mot Mora har vi en bra känsla. Vi avslutade bra mot Tingsryd och är tillbaka på den banan som vi vill vara på .

TOPPLISTA: Bästa ställena att äta på när du ska på fotboll eller hockeyForward tillbaka i BIK efter sjukdom: ”Kan bli en mycket rolig tid”

Artikeltaggar

BIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagIshockeyTorsten Yngveson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.