Hoppa till huvudinnehållet

Snart flyttar Folktandvården till nya lokaler

Publicerad:
Hit kommer Folktandvården snart att flytta.
Hit kommer Folktandvården snart att flytta. Foto: Ellinor Isaksson

Efter drygt två års förberedande ombyggnationer är det snart dags för Folktandvården att flytta in i nya lokaler i Karlskoga.

I januari 2020 kom beskedet att Folktandvården i Karlskoga skulle flytta till Örntorget på Värmlandsvägen. Sedan dess har det på hyresvärden Karlskogahems uppdrag pågått arbete med att bygga om de gamla kontorslokalerna till lokaler som är anpassade till Folktandvårdens verksamhet.

Karlskogahems vd Urban Linder konstaterar att man börjar närma sig slutdatumet.

– Slutbesiktningen ligger i slutet på april och inflyttning sker under maj. Planen var att det skulle ske någon vecka tidigare, men vi har haft leveransproblematik och lite annat, förklarar han.

Verkar hålla budget

Linder berättar att avtalet med Folktandvården skrevs på under förutsättning att inflyttning skulle ske under våren 2022, vilket trots förseningen alltså kommer att bli fallet.

– Som i alla typer av renoveringar i gamla hus har det varit överraskningar som dykt upp, men det har inte varit mer i det här projektet än i något annat. I gamla hus är det vanligt att det förekommer asbest och annat. När man upptäcker något sådant får man stänga för att sanera, vilket man har gjort här. NCC har varit väldigt noga när de har upptäckt de här sakerna, man har följt alla regler som finns. Då får man skjuta på jobbet någon vecka för att kunna sanera på det sätt som man ska.

Budgeten var satt till 25-35 miljoner kronor och den verkar man hålla, enligt Linder.

– Det pekar åt rätt håll, säger han.

Vad betyder det för Karlskogahem att få en kund som Folktandvården?

– Det betyder mycket för oss som fastighetsägare att få in en verksamhet som det rör sig mycket folk i. Följden blir att det rör sig mer folk i hela den stadsdelen. Det är positivt för de verksamheter som redan finns där att det blir liv och rörelse. Vi är jätteglada att vi har fått den här kunden, säger Urban Linder.

Artikeltaggar

FolktandvårdenKarlskogaKarlskogahem ABNäringslivUrban LinderVård och omsorg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.