Hoppa till huvudinnehållet

The Real Group kommer till Karlskoga med en blandning av gammalt och nytt

Publicerad:
The Real Group ska uppträda på Stadsteatern i Nya Folkets hus i Karlskoga. Foto: Kitty Lingmerth

Den nya konstellationen av The Real Group är ute på turné och snart kan man lyssna till dem i Karlskoga.

The Real Group kommer till Stadsteater i Nya folkets hus i Karlskoga den 10 april. Bandet består av Clara Fornander, Joanné Nugas, Johannes Rückert Becker, Axel Berntzon och Daniele Dees. Deras program är en blandning av jazz, pop, latin och folkmusik i The Real Groups egen a cappella-stil.

– Vi är en helt ny konstellation, men vi gör allt vi kan för att behålla The Real Groups sound och anda men ändå väva in vårt eget material. Många kanske är oroliga för att det ska bli helt nytt nu, men vi är alla väldigt stor respekt för hur Real group har låtit och sett upp till det under våra liv. Vi ska fortsätta att göra det vi kan för att fansen ska få det de vill ha och samtidigt överraskas med lite nya tongångar, berättar Clara Fornander och fortsätter:

– Vi är mitt uppe i turnén, den första ihop med nya medlemmar.

Flera nya samtidigt

Gruppen har bytt medlemmar tidigare men det här är första gången som det kommer flera nya samtidigt.

Hon berättar vidare att det har gått jättebra.

– Vi har suverän vägledning av Anders Edenroth, som var bandets tidigare tenor. Han har skrivit mycket av musiken och arrangemangen under åren och det kommer han att fortsätta göra till viss del. Han jobbar med oss just nu fast bakom scenen, som konstnärlig ledare.

Det är de tidigare medlemmarna i The Real Group, främst Andes Edenroth och Katarina Henryson, som har lagt ner mycket tid och jobb på att hitta nya efterträdare bland många sökande.

– De har gjort det bra, våra röster klingar fint ihop även om alla har sin egen stil och sin egen röst. Vi är väldigt glada att få sjunga med varandra. Vi kände inte varandra innan och träffades första gången när vi blev introducerade tillsammans med de gamla medlemmarna.

Betyder mycket

Att få komma ut och uppträda igen efter pandemins i stort sett totala nedstängning har varit jättespännande, tycker Clara Fornander.

– Det betyder så mycket mer nu än vad det gjort tidigare att få komma ut och spela igen. Det har ju nästan stått helt stilla. Det är häftigt att få möta publiken som redan känner till gruppen men kanske inte oss som individer ännu. Vi har fått lära känna många fans och de har fått lära känna oss.

The Real Group kommer att servera en blandning av gammalt och nytt.

– Fansen får många låtar de känner igen, men även lite nytt material.

The Real Group besöker stora delar av Sverige, från Östersund i norr till Ystad i söder. När de är klara med det blir det Norge, Danmark och Turkiet.

The Real Group – A Journey Through The Years

Artikeltaggar

KarlskogaNöje/KulturNya Folkets Hus i KarlskogaThe Real Group

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.