Hoppa till huvudinnehållet

Tros vara överlägsen på högskoleprovet av DIF-spelarna: ”Är rätt fin där”

Publicerad:
Sean Sabetkar, Degerfors IF
Sean Sabetkar, Degerfors IF Foto: Kajsa Juslin

Sean Sabetkar skulle vara storfavorit om Degerfors IF-truppen skrev högskoleprovet tillsammans, enligt lagkamraterna.

Spelarnas eget svar: Han pratar överlägset mest i omklädningsrummet

Kommentar på detta?

– Där kan jag väl säga att jag är rätt fin ändå. Jag har gjort det fyra gånger och då blir man bättre. Det är lite som med fotboll... Man börjar dåligt och blir bättre, säger Sabetkar med ett leende.

Vad har du för toppnotering?

– 1,5 (2,0 är max). Det var väl ändå helt okej.

Hur ser din utbildning ut?

– Jag har pluggat till legitimerad fysioterapeut och två terminer företagsekonomi innan jag hoppade av den.

Var det en väntad seger, tycker du?

– Nej, det skulle jag inte säga. Jag såg ju på "Allsvenskan – här kommer Degen" att vi värvar ju inte smarta spelare. Jag är inkluderad där. Jag har kommit till insikten att jag inte är smart, men jag försöker bli. Att var skolsmart är en sak, att applicera det i verkliga livet är en helt annan. Där kan man se folk som är smarta. Jag läser mycket böcker. Det är väl därför de anser att jag är smart.

Vem i laget skulle du se som din störste konkurrent?

– Jag skulle nog ta Oscar Wallin. Så här... De som är smarta är ofta lite tillbakadragna och när jag pratar med honom och vet bakgrunden... Då vet jag att han är smart.

Ni har haft en lång debatt om vem som är smartast av "Abdo" och Anton... Vad är ditt svar där nu, efter frågesporten du körde med dom i Alla till Valla?

– För tillfället är det Anton, efter segern där. Innan sa jag alltid Abdo eftersom han hade presterat i frågesporter vi har kört innan. Det är lite som en aktie, den går upp och ner den här frågan. Jag kommer nog kunna ändra mig innan året är slut.

Vad tror du om säsongen?

– Någonstans måste man landa i hierarkin. Var är vi just nu, vad är vi för förening storleksmässigt? Det kommer vara tufft likt förra säsongen, det är inget snack om saken. Men vi har en hög högstanivå. Kan vi bara höja vår lägstanivå... Fler bättre prestationer leder till fler poäng. Då håller vi oss kvar igen och slutar ännu högre upp.

Patrik Werner: "Vi vill inte spela grisfotboll"Gästkrönika av Erik Lindell: ”Äntligen är det dags igen”Degerfors IF:s nye klubbchef: ”Har landat i det”Biskopens gästkrönika: Tro på det!Han är bäst av DIF:s många Call of Duty-spelare: ”Siffror ljuger inte”Tio röster: Så går det för Degerfors IF i allsvenskanHär är Degerfors IF:s nyförvärv: "Han är en riktig clown!”Fotbollsparet slår vad om flest mål: ”Vill att han gör sin kokosgryta då”

Artikeltaggar

Allsvensk nedräkningAllsvenskanDegerforsDegerfors IFFotbollSean SabetkarStora Valla

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.