Hoppa till huvudinnehållet

BIK:s J20-lag tog efterlängtad vinst: ”Grinigt och tufft”

Publicerad:

Efter fyra uddamålsförluster på fem matcher i kvalserien vann BIK Karlskogas J20-lag med just uddamålet: 3–2 hemma mot Karlskrona.

Tränaren Marcus Kull var, med all rätt, mycket nöjd med sina spelare som haft det så motigt i kvalserien efter att ha radat upp segrar tidigare under säsongen.

– De gjorde en riktigt bra insats: kämpade och slet väldigt starkt. Det var grinigt, tufft och på gränsen till fult i 60 minuter. Vi klarade av allt som grinade emot jättebra, säger han.

Kull anser att BIK var det bättre laget och vann välförtjänt även om Karlskrona pressade för en kvittering mot slutet.

– Marcus Andreasson i målet var jättebra. Ja, alla ska ha mycket beröm. Ska jag lyfta fram ytterligare någon enskild spelare blir det backen Philip Eriksén som spelar väldigt mycket.

Mot Malmö i fredags kom han upp i en istid över 30 minuter. Mot Karlskrona handlade det om 27–28 minuter.

– Vi hade ytterligare en back nu så jag kunde matcha Eriksén lugnt, säger Kull med ett skratt.

Ledde tre gånger

BIK gjorde efter 11.30 in i första perioden 1–0 genom Gustav Palmberg som assisterades av Jonathan Backlund och Theo Lundgren.

I slutet av andra perioden blev det fyra mål på lite drygt fem minuter.

Theo Lundgren såg till att BIK återtog ledningen när han stod för 2–1 efter förarbete från Philip Eriksén och Edwin Sandahl.

Jonathan Backlunds mål, det som visade sig bli matcavgörande, i spel fem mot fyra betydde 3–2. Anton Wiklund och Alexander Josefson tilldelades passningspoängen.

Matchstraff

Innan perioden var över hade det blivit varsitt matchstraff för lagen efter slagsmål. För BIK:s del hade Linus Frost spelat färdigt.

Även till den här J20-matchen var det många åskådare i Nobelhallen: 403 nu, 369 i fredags när Almtuna tog en uddamålsseger efter 5–4.

Matchfakta

Tabellen

BIK har kvar att möta Karlskrona och Malmö borta. Det kommer laget att göra nästa helg.

– Som jag sade innan matchen är det väldigt viktigt att vi har Karlskrona bakom oss, även om inte kommer upp som etta eller tvåa. Det kan ge oss chansen att ta en plats i högsta serien, säger Kull.

BIK:s J20-lag skakade Malmö – lördagens match kan vara jätteviktig

Artikeltaggar

BIK Karlskoga J20Gustav PalmbergIshockeyJonathan BacklundKarlskogaLinus FrostMarcus KullNobelhallenTheo Lundgren

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.