Hoppa till huvudinnehållet

Julia Olsson vill ge fler läsare en röst

Publicerad:
Julia Olsson, 22, är KT-Kurirens nya reporter med siktet inställt på en yngre målgrupp.
Julia Olsson, 22, är KT-Kurirens nya reporter med siktet inställt på en yngre målgrupp. Foto: Kajsa Juslin

”Varför skriver ni aldrig om...?”

Det är många som sitter inne på bra tips till tidningen, men som inte alltid kommer oss till hands. KT-Kurirens reporter Julia Olsson söker med ljus och lykta efter uppdrag och artiklar som tilltalar våra läsare i allmänhet och målgruppen 18-45 år i synnerhet.

I samband med att KT-Kuriren och NWT Media har dragit i gång satsningen på ”ung målgrupp” vill tidningen skapa en tätare kontakt med er läsare.

Julia, 22 år, från Kumla är reporter på KT-Kuriren sedan i februari. Hon är anställd för att jobba med artiklar riktade till ”ung målgrupp”.

Vad har du gjort tidigare?

– Mitt första journalistjobb var som vikarie på KT-Kuriren, men sedan hade jag praktik på SVT Örebro och fick sedan ett vikariat. Jag var där i ungefär ett år, men kände att jag saknade att jobba på tidning, att skriva.

Julia bor i ett hus tillsammans med sambon Victor och hunden Alfons, en svart dvärgpudel.

– Vi trivs bra, men vi vill kanske flytta till Örebro, säger hon och tillägger:

– Men vi gillar att ha nära till familjen.

Hur skulle du beskriva dig själv som person?

– Jag är bra på att lyssna, sätta mig in i och förstå andra människor. Jag älskar att hjälpa till, att lösa problem – fast inte matematiska – och att få saker gjorda.

”Jag vill att fler ska kunna relatera till artiklarna, tidningen ska spegla samhället”, säger reportern Julia Olsson.
”Jag vill att fler ska kunna relatera till artiklarna, tidningen ska spegla samhället”, säger reportern Julia Olsson. Foto: Kajsa Juslin

Julia Olsson halkade till en början in på journalistik för att hon gillar att skriva och lära sig nya saker.

Vad innebär ditt jobb som reporter på KT-Kuriren?

– Jag ska öka medvetenheten om att det finns fler grupper av människor. Jag ska nå ut till människor som inte får så mycket utrymme i tidningen.

Berätta om projektet ung målgrupp!

– Nu ska vi satsa på en yngre målgrupp från 18 till 45 – men inte någon speciell typ av person. Det som rör en yngre målgrupp kan vara allt från barnomsorg, privatekonomi, miljö, klimat och nöjesliv. Tanken är att det inte bara är jag som ska skriva utan det är början på ett långsiktigt tankesätt där man tänker på en yngre målgrupp, för att fler ska relatera till artiklarna.

Vad är utmaningen med en så pass bred målgrupp?

– Att det är så pass brett, men det är också en väldig fördel. Samtidigt vill jag konkretisera jobben – vad vill vi få ut av det här?

Vad vill du skriva om?

– Jag vill finnas där för läsarna. De kan skriva till mig och berätta vad de har varit med om. De ska veta att jag finns tillgänglig och att jag vill höra deras historia. Jag vill ge en röst till dem som kanske inte visste att de kunde få det. Jag vill att fler ska kunna relatera till artiklarna, tidningen ska spegla samhället helt enkelt.

Hur kommer läsarna i kontakt med dig?

– Om man vill komma i kontakt med mig kan man ringa mig, skicka sms, mejla, skriva till mig på Facebook eller KT-Kuriren på Instagram.

Artikeltaggar

Degerfors kommunFacebookInstagramJournalistikKarlskoga kommunKarlskoga Tidning-KurirenKumlaMänskligtMedier

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.