Hoppa till huvudinnehållet

Max gick inte att stoppa i Norrköping

Publicerad:
Max Grahn vann ytterligare en pokal till sin redan stora samling.
Max Grahn vann ytterligare en pokal till sin redan stora samling. Foto: Privat

Max Grahn från Bofors tennisklubb var i helgen med i Glimstedt Open i Norrköping. Han spelade i klassen PS 16A där 32 spelare deltog och där Karlskogakillen stod som slutsegrare.

Max var väldigt revanschsugen efter att ha fått lämna walkover i RM två helger tidigare då han insjuknade natten innan första match, en turnering han laddat länge för.

Han började med en stabil seger i 16-delsfinalen på fredagskvällen mot en Örebrokille. På lördagen hade Max det tufft i sin åttondelsfinal och vann i en tuff tresetare efter nervöst spel. I kvartsfinalen fick han sedan walkover.

På söndagsmorgonen var det semifinal mot tredjeseedade Gustav Linder från Västerås. Även här en kämpaseger, nu med 6–4 6–1 trots knackigt spel med.

Max hade en mentalt tuff resa i alla matcher så långt.

Slog ur underläge

I finalen väntade toppseedade William Kalternecker från Norrköping. Sett till Max spel hittills i turneringen var han tydlig ”underdog” i finalen.

Max förlorade ett tufft första set med 5–7.

Han var därefter riktigt stark spelmässigt, vann stabilt i andra set med 6–3 och vann i ett avgörande matchtiebreak med 10–6.

Kanonspel när det behövdes som mest.

Max har flera gånger visat stark mental inställning då spelet stämmer som bäst när det behövs som mest, en riktig tillgång.

Den här segern för Max upp till sin hittills bästa ranking i karriären.

Nu väntar SM i Göteborg som startar onsdagen under påskveckan.

Max vann final mot pappa Johan – för tredje gångenMax tackar nej till drömchansen: ”Rätt beslut för min del”Prestigefylld antagning för Max Grahn: ”Ett väldigt svårt beslut”

Artikeltaggar

Bofors TKMax GrahnTennis

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.