Hoppa till huvudinnehållet

Högt tryck på resor under påsklovet

Publicerad:
Många vill resa till varmare och soligare nejder.
Många vill resa till varmare och soligare nejder. Foto: TUI

Under en längre tid har resandet från Sverige varit begränsat med anledning av pandemin. Men nu är det ett högt tryck på Örebro Airport, med fullbokade plan och inbokade semesterveckor.

Från Örebro Airport finns det endast ett få antal lediga platser kvar till Gran Canaria för påsklovets resa och resebolaget TUI har adderat flera resmål till bland annat Grekland, Mallorca, Cypern och Turkiet - som har haft ett uppehåll under pandemin.

– I Sverige har det skett upp till 700 procent mer bokningar detta påsklov i jämförelse med förra årets. Det är ett enormt resetryck som bland annat beror på att folk är villiga att lägga mer pengar på resor just nu, samt att sparade semesterdagar under pandemin tas ut för utomlandsresor över lovet, berättar Ronja Jakobsson, kommunikatör på TUI.

Eftersom restriktionerna lättar runt om i Europa så kommer det också bli enklare med resor utomlands. Man har också sett att bokningar inför sommarsäsongen ökar där första avgångarna till Mallorca redan nu, nästan är fullbokade.

– Härligt, här gäller det nog att passa på att boka. TUI erbjuder ett populärt utbud och det är många som kommer att bli glada, säger Mikael Smedberg, vd på Örebro Airport.

Det höga resetrycket har också resulterat i långa väntetider för passbokningar. Enligt polisen, som har hög belastning just nu, bör passtider sökas med god framförhållning - vilket även TUI påminner om vid resebokning.

– TUI hoppas man löser problemet från myndigheternas sida så snart som möjligt och uppmanar resebokare att kontrollera sitt pass och dess giltighetstid vid resebokning, säger Ronja Jakobsson.

Isak Höjer

Artikeltaggar

CypernGran CanariaGreklandÖrebroÖrebro airportResorTrafikTurkiet

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.