Hoppa till huvudinnehållet

Lista: Här är de elva hetaste värmlänningarna i herrtrean

Publicerad:
Christoffer Wiktorsson, Strömtorp.
Christoffer Wiktorsson, Strömtorp. Foto: Kicki Nilsson/TT

Nu drar fotbollens herrtreor igång.

Serien som kallas Västra Svealand är späckad med värmländska fotbollsprofiler den här säsongen.

NWT-sporten har roat sig med att gå igenom dessa och listat de elva hetaste värmlänningarna i fallande skala.

Det har inte varit lätt då konkurrensen är benhård, men här är resultatet:

1. Christoffer Wiktorsson (försvar) Strömtorp.

En spelare som är svår att komma runt när man ska utse vassaste värmlänning i serien. Massivt meriterad degerforsare med en lång karriär på högsta nivå. Nu rundar han av i Strömtorp. Christoffer debuterade i Degerfors a-lag redan 2007 och noterades till slut för smått fantastiska 222 seriematcher. Då ska man dessutom ha i minne att han under fyra säsonger spelade för Örebro SK. Wiktorssons patenterade vänsterslägga kommer att låta tala om sig i den här serien, räkna kallt med det.

Han blir en sevärdhet i trean: ”Var ett tag sedan man toppade nån lista”
Christoffer Wiktorsson, Strömtorps IK.
Christoffer Wiktorsson, Strömtorps IK. Foto: Kicki Nilsson/TT

2. André Jernberg (mittfält), FBK Karlstad.

Presentation egentligen överflödig. Bollsäkre ledargestalten Jernberg, som redan vid 22 blev kapten i Carlstad United, kommer hem till Karlstad efter en utflykt till Sandviken, topplag i norrettan. Ett prestigeförvärv som i sig räcker för att FBK ska segla upp i toppen av förhandsfavoriterna i den här serien.

André Jernberg hälsas välkommen av FBK Karlstads sportchef Erik Wennberg.
André Jernberg hälsas välkommen av FBK Karlstads sportchef Erik Wennberg. Foto: Helena Karlsson

3. Erik Nilsson (mittfält), FBK Karlstad.

Klassförvärv från Karlstad Fotboll. Superettanmeriterade ”Nisse” höll god division 1-klass så sent som ifjol och bildar tillsammans med Jernberg den här seriens överlägset starkaste innermittfält. Kommer sannolikt även att göra en del mål från sin centrala position.

Erik Nilsson, FBK Karlstad.
Erik Nilsson, FBK Karlstad. Foto: Helena Karlsson

4. Bastian Rojas Diaz (mittfält), Grums.

Evigt unge Bastian, en gång i IFK Göteborg och med mängder av division 1-matcher i bagaget, sa redan i fjol att han slutat säga att han ska sluta. Då var 35-åringen Värmlandsfyrans överlägset bäste spelare och håller fortfarande hög klass. Kommer att bära den här nykomlingen.

Bastian Rojas Diaz, Grums.
Bastian Rojas Diaz, Grums.

5. Joel Gustavsson (mittfält), Karlstad FU.

Ännu rapp i steget och som spelande assisterande tränare en motor och pådrivare i ett ungt Karlstad FU. Den här division 1-erfarne produktingenjören kommer att göra en hel del mål och blir svårstoppad för samtliga motståndarlag. Ursprungligen från den synnerligen bördiga fotbollsmyllan i Hova.

Joel Gustavsson, Karlstad FU.
Joel Gustavsson, Karlstad FU. Foto: Johan Eklöf

6. Daniel Henriksson (försvar/mittfält), Torsby.

Påtagligt rutinerad nyckelspelare i Torsby. Har massor av erfarenhet, inte minst från division 1- och 2-spel i Karlstad BK, och är utrustad med en passningsfot som tillhör de bästa i den här serien. Centralgestalt i laget från Björnevi.

Daniel Henriksson, Torsby.
Daniel Henriksson, Torsby.

7. Ludvig Gran (försvar), FBK Karlstad.

Ytterligare ett synnerligen välmeriterat nyförvärv i årets upplaga av FBK. Har mängder av division 1-matcher (Carlstad United och Karlstad Fotboll) med sig i bagaget och håller fortfarande hög klass. Snabb och brytsäker - och stark på offensiva fasta.

Ludvig Gran, FBK Karlstad.
Ludvig Gran, FBK Karlstad. Foto: Tommy Andersson

8. Simon Molander (forward), Grums.

Viktigt förvärv för ett Grums som inte spelat på nationell nivå sedan 1970-talet. Pålitlig målskytt i alla omgivningar och är den som kan skjuta nykomlingen till nytt kontrakt. Rivig, snabb och jobbig att möta. Har ett förflutet i Carlstad United och Degerfors IF, men kommer närmast från Säffle SK.

Simon Molander, Grums.
Simon Molander, Grums. Foto: Anders Hanson

9. Jesper Karlsson (mittfält), FBK Karlstad.

Degerforsskolade Karlsson kommer närmast från Torsby, men har ett förflutet i såväl Carlstad United som Karlstad FU. Lär få en en städande roll bakom Jernberg och Nilsson och det passar Jesper perfekt. Lägger milt sagt inte fingrarna emellan i duellspelet, är omvittnat jobbig att möta. Kommer att bli en Dunga på Örsholmen.

Jesper Karlsson, FBK Karlstad.
Jesper Karlsson, FBK Karlstad.

10. Jonas Olsson (försvarare), Grums.

Som alltid oklart i vilken omfattning Grums exallsvenska (Gefle) försvarsess har möjlighet att delta på grund av sitt arbete. Under andra förutsättningar hade den högklassige Töcksforssonen återfunnits betydligt högre upp på den här listan. Har ett 90-tal seriematcher i Degerfors på sin maffiga cv.

Jonas Olsson, Grums.
Jonas Olsson, Grums. Foto: Mikael Fritzon / TT

11. Viktor Olsson (forward), FBK Karlstad.

Den målpigge gymnasieläraren från Bohuslän har öppnat för fullskalig comeback. Och håller kroppen på denne 37-årige goalgetter är han ett givet namn på den här listan och lär låta tala om sig igen. Magister Olsson är de få tillslagens okrönte kung.

Viktor Olsson, FBK Karlstad.
Viktor Olsson, FBK Karlstad. Foto: Lisa Olaison

Bubblare

Mattias Wahl, Torsby, Miralem Malic, do, Emil Augustsson, Hertzöga, Haytam Chebil, FBK Karlstad, Armin Fathi, do, Rasmus Walan, do, Odilon Sangwa, Strömtorp, Oliver Ottosson, do, Henrik Cederin, KFU, Enes Tandirovic, do, Noel Björk, do, Sebastian Carlsson, Grums, Eric Lönn, do.

Artikeltaggar

André JernbergBastian Rojas DiazChristoffer WiktorssonDaniel HenrikssonErik NilssonFotbollJesper KarlssonJoel GustavssonJonas OlssonLudvig GranSimon MolanderViktor Olsson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.