Hoppa till huvudinnehållet

Han blir en sevärdhet i trean: ”Var ett tag sedan man toppade nån lista”

Publicerad:
Christoffer Wiktorssons elitkarriär är över. Nu blir det spel för Strömtorp i division 3. Foto: Håkan Strandman

Det blev drygt 220 seriematcher för Degerfors IF.

Nu är elitkarriären över och istället blir det spel i Strömtorps IK för 33-årige Christoffer Wiktorsson.

Och - nota bene - en förstaplacering på NWT:s lista över de hetaste värmlänningarna i division 3 Västra Svealand.

– Stort, det var ju ett tag sedan man toppade någon lista, säger Wiktorsson och skrattar.

Den sista säsongen - av väldigt många - i rödvit dress blev en liten besvikelse för Christoffer Wiktorsson. När klubben i hans hjärta nådde finrummet hamnade han utanför laget - det blev inte en enda allsvensk sekund.

– Klart att det var lite tråkigt, men man måste samtidigt respektera och acceptera det. Vi hade kniven mot strupen hela hösten och då är det inte läge att börja ändra i laget. Hade vi haft en mer stabil placering i tabellen hade jag säkert fått lite speltid.

Slöt cirklarna

Men Wiktorsson har allsvensk rutin. Den fick han efter att ha gjort ett uppmärksammat klubbyte till Örebro SK, ärkerivalen. Men Christoffer slöt cirklarna och kom tillbaka och fick vara delaktig i avancemanget till allsvenskan.

Nu är elitkarriären över.

Men fotbollen finns kvar.

– Jag insåg att jag inte bara kunde tvärsluta. Funderade mycket på om jag skulle nappa på förslagen från tränarna Petter Toivonen och Jimmy Andersson i Strömtorp. Jag bestämde mig för att köra och nu ska det bli kul.

Ett ”vanligt jobb”

Samtidigt har Christoffer ett ”vanligt jobb” för första gången i sitt liv.

– Jag börja jobba deltid redan förra året, i och med att jag var inställd på att det var mitt sista år i eliten. Så omställningen har liksom inte varit noll till hundra och det känns bra.

Nu blir Christoffer Wiktorsson en sevärdhet i division 3 Västra Svealand. Och toppar NWT:s lista över de hetaste värmlänningarna i serien.

– Det känns ju stort, det var ett tag sedan man toppade någon lista, säger den ungdomslandslagsmeriterade mittbacken och skrattar.

Ska smälla på Jonas

De matcher han säger sig se fram emot lite extra är de mot nykomlingen Grums. Där det finns en gammal lagkompis från de rödvita åren.

– Det ska bli kul att få sätta dit Jonas Olsson. Jag har redan hört av mig till honom och förvarnat, haha.

Strömtorp hade en tuff säsong i fjol - hur bra är ni i år?

– Jag tror att vi ska vara bättre än förra året, men samtidigt är det svårbedömt för mig. Jag har liksom inget att jämföra med.

Man får väl dock utgå ifrån att den patenterade vänstersläggan kommer att tala på division 3-planerna i Mellansverige..?

– Den har legat vilande de senaste säsongerna, det har inte blivit så många distansskott. Men jag hoppas att trycket finns kvar, så visst ska jag testa.

Första omgången i trean (9-10 april)

FBK Karlstad-Rynninge

Karlstad Fotbollutveckling-Syrianska Eskilstuna

IF Eker Örebro- Köping

Arboga Södra-Hertzöga

Eskilstuna City-Grums

Torsby-Strömtorp

Artikeltaggar

Christoffer WiktorssonDivision 3 västra SvealandFotbollStrömtorps IK

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.