Hoppa till huvudinnehållet

Kvinna häktad för en brand på Skogsrundan

Publicerad:

En Karlskogakvinna i 20-årsåldern har häktats på sannolika skäl misstänkt för skadegörelse efter en brand som ska ha skett onsdags den 6 april på Skogsrundan. Polisen rubricerade brott först som mordbrand.

Det var vid 02.30-tiden, under natten mot onsdag den 6 april som polisen larmades till en lägenhetsbrand på Skogsrundan.

En kvinna i 20-årsåldern, greps och anhölls senare, misstänkt för mordbrand.

Kvinnan erkänner gärningen men bestrider att det särskilda häktningsskälet föreligger och motsätter sig åklagarens häktningsyrkande. Kvinnan har sagt i tidiga förhör att hon hade en förklaring kring branden.

Åtal ska väckas vid Örebro tingsrätt senast den 22 april.

Läs också:

Ung kvinna fortsatt anhållen för mordbrand: ”Har en förklaring”En person anhållen för misstänkt mordbrand

Artikeltaggar

Brott & blåljusHäktningarKarlskogaMordbrandSkadegörelseSkogsrundan

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.