Hoppa till huvudinnehållet

Inget kval men oviss framtid för Karlskoga FBC: ”50-50 att vi fortsätter”

Publicerad:
Simon Tagelius, Nicklas Jonsson och Erik Thelander – tre av eldsjälarna bakom Karlskoga FBC, som debuterade i seriespel 2019–2020. Foto: Dennis Pavlovic

Innebandyklubben Karlskoga FBC slutade på negativ kvalplats i herrarnas division 4. Kvalet blev sedermera inställt men trots det är det osäkert om det blir någon fortsättning nästa säsong.

– Det är en 50-50-fråga skulle jag säga. Det finns spelare som vill spela ett år till, och vi har en headcoach klar, men det behövs ju i alla fall komma upp till 25 spelare för att nästa säsong ska bli av, säger ordföranden Nicklas Jonsson.

Jonsson är både tränare, spelare och ordförande och har i dagsläget en lite för liten trupp för att fortsättningen ska kunna spikas.

– I dag är det 16 spelare som är påkritade och klara för i höst. Vi får se vad som händer och hur det rör på sig.

Planen är att man ska få ihop ett lag och kunna fortsätta.

”Svårt år”

Karlskoga FBC hade en tuff säsong i år, där man som sagt slutade på negativ kvalplats.

När säsongen nu är över får man, även om framtiden fortfarande är lite oviss, ett välkommet brejk.

– Spontant så känns det skönt att säsongen är över. Framför allt att det inte blev kval. Då hade vi ju fått fortsätta spela, säger Jonsson.

Han tillägger:

– Nu kikar ju solen fram och sånt, då vill ju inte folk spela. Sen har det ju varit ett svårt år med färre spelare. Så på så sätt är det ju skönt att säsongen är över och att vi blev kvar.

Artikeltaggar

InnebandyKarlskogaKarlskoga FBCNicklas Jonsson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.