Hoppa till huvudinnehållet

Dansk högerextremist ska bränna koranen i Örebro

Publicerad:
Rasmus Paludan, partiordförande högerextrema partiet Stram Kurs, tänder koranen under demonstration vid Värnhemstorget i Malmö. Arkivbild.
Rasmus Paludan, partiordförande högerextrema partiet Stram Kurs, tänder koranen under demonstration vid Värnhemstorget i Malmö. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

På långfredag ska den danske högerextrimisten Rasmus Paludan demonstrera i Vivalla i Örebro. Det rapporterar Nerikes Allehanda.

Paludan skriver i sin ansökan att han ska bränna Koranen och visa teckningar av den islamska profeten Mohammed. Polisen kommer att finnas på plats.

– Vi kommer närvara med olika resurser för att säkerhetsställa den allmänna ordningen, säger Diana Qudhaib, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen, till Nerikes Allehanda.

Polisen har gett tillstånd att bränna Koranen med särskilda villkor – att det ska finnas en ”godkänd och fungerande eldsläckningsutrustning” lättillgänglig och väl synlig.

Demonstrationen kommer att pågå mellan 17-20 i Vivalla.

Under skärtorsdagen håller Rasmus Paludan även liknande demonstrationer i Norrköping, Jönköping och Linköping.

Artikeltaggar

Brott & blåljusEtik och religionKoranenSamhälleVivalla

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.