Hoppa till huvudinnehållet

Saidi avstängd mot Kalmar: ”Efterspel mot domaren”

Publicerad:
Abdelrahman Saidi är avstängd mot Kalmar.
Abdelrahman Saidi är avstängd mot Kalmar. Foto: Tommy Pedersen/TT

Abdelrahman Saidi är avstängd och missar söndagens bortamatch mot Kalmar.

– Det är inte optimalt. Det var ett efterspel mot domaren senast, säger tränaren Tobias Solberg.

Degerfors har öppnat säsongen med två raka förluster.

– Det finns mycket som vi kan göra bättre om man ser till förra matchen mot Häcken. Vi fick försvara oss mycket. Vi gjorde ingen toppmatch men samtidigt är Häcken ett bra lag. Ändå hade vi lägen att ta ledningen och vi kämpade oss in i det. Trots att det inte stämde till 100 procent hade vi chansen att vinna. Det är en styrka, säger Solberg.

Den här veckan har Degerfors gjort sina första träningspass på gräs.

– Vi var i Gullspång i tisdags och övriga dagar har vi kört på Stora Valla. Även om vi inte har tillgång till någon fullstor plan är det viktigt att vi vänjer kropparna.

Söndagens motstånd Kalmar har en förlust och en vinst i bagaget.

– Det är ett bra lag som de har fått ihop, Rydström och gänget. De är löpvilliga, bolltrygga och aggressiva i deras spel. Det kommer att bli en härlig utmaning.

Vad krävs för att det ska bli poäng?

– Vi måste göra en mycket bättre prestation än senast. Ett bra sätt att försvara sig mot Kalmar är att ha bollen. Och då gäller det att ha tålamod. Men framför allt måste vi vara kompakta i försvarsspelet. Jag tycker att vi gjorde en bra match mot dem senast även om det rann iväg. Vi hade kanonlägen att ta ledningen. Vi måste vara noggranna och inte ge Kalmar för stora ytor.

På skadelistan återfinns Jakob Andersson, Oscar Wallin och Gustav Granath medan Abdelrahman Saidi är avstängd.

– Det är klart att det inte är optimalt med en avstängning på ”Abdo”. Det är något att ta lärdom av. Det var ett efterspel mot domaren som gav honom en match avstängning.

Truppen: Alfie Whiteman, Jeff Gal, Sebastian Ohlsson, Sean Sabetkar, Daniel Krezic, Ronald Mukiibi, Erik Lindell, Rasmus Örqvist, Joe Gyau, Anton Kralj, Justin Salmon, Christos Gravius, Adam Carlén, Diego Campos, Adhavan Rajamohan, Johan Bertilsson, Dijan Vukojevic och Nikola Djurdjic.

Degerfors tränade på gräs – i Gullspång

Artikeltaggar

Abdelrahman SaidiDegerfors IFDegerfors IF HerrFotbollTobias Solberg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.