Hoppa till huvudinnehållet

Axel Lindahl valde Kalmar i stället för Degerfors: ”Testa någonting nytt”

Publicerad:
Axel Lindahl ställs mot sitt gamla lag Degerfors under söndagen.
Axel Lindahl ställs mot sitt gamla lag Degerfors under söndagen. Foto: Patric Söderström/TT

Axel Lindahl möter sitt gamla lag Degerfors IF under söndagseftermiddagen.

– Det ska bli jättekul. Jag hoppas på en bra match, säger Lindahl.

Axel Lindahl, 27, var en startspelare i Degerfors 2019 och 2020. Efter att klubben gick upp till allsvenskan värvades han av det norska topplaget Bodö/Glimt.

Väl där blev speltiden begränsad och under sommaren 2021 återvände Lindahl på lån till Degerfors.

Där blev det tio matcher från start under hösten.

– Tankarna var hela tiden att jag skulle tillbaka till Bodö för att göra en försäsong där. Slåss om en startplats. Men efter lite samtal med klubben så var de ganska tydliga med att jag inte var deras förstaval. Då började jag och min agent se oss för och Kalmar kom snabbt in i bilden, berättar Lindahl.

Var Degerfors aldrig aktuellt?

– Jo, jag hade kontakt med Degerfors och det var ett alternativ. Det gjorde valet svårare och jag visste vad som väntade där. Det hade varit ett säkert val. Men jag kände att jag behövde någonting nytt och jag fick en väldigt bra känsla av Kalmar. Jag pratade med Rydström (Henrik, tränare) och det kändes som rätt val.

Vad sa Rydström?

– Han behövde inte sälja in Kalmar så mycket utan jag visste hur de spelade. Det var mer att lära känna honom och hur han såg på mig. När jag gick till Bodö pratade jag inte med huvudtränaren och det är ett misstag jag lärt mig av.

Lindahl stortrivs med Rydström som tränare.

– Han är fantastisk på alla sätt. Både hur hanterar spelarna och hur pedagogisk han är i sitt ledarskap. Det är en skön karaktär också. Det är roligt att lyssna på honom.

Ytterbacken har varit i Kalmar sedan början av januari.

– Jag känner att jag har tagit otroligt stora steg i mitt fotbollsspelande. Både offensivt och defensivt. Det har varit lärorikt och kul. Det är en grupp som vill bli bättre och utvecklas hela tiden.

Lindahl spelar på en ny position – till höger i en fyrbackslinje.

– I vissa delar av spelet har det varit ovant. Speciellt de första veckorna. Nu är det inga konstigheter. Jag har kommit in i det.

Kalmar förlorade premiäromgången mot Malmö på hemmaplan med 0–1. Förra helgen blev det seger med 3–0 mot Varberg på bortaplan.

Lindahl har startat båda matcherna och stått för en assist.

– Vi har gjort två bra prestationer och dominerat båda matcherna. Även om vi har spelat på två taskiga planer har vi lyckats hålla oss till vårt sätt att spela. Vi har stått för en helt okej start.

Under söndagseftermiddagen ställs han mot sitt gamla lag.

– Det ska, så klart, bli jättekul. Jag har många kompisar där. Jag hoppas på en bra match.

Vad säger du om Degerfors start?

– Jag tycker att de har haft lite otur. Stolpe ut bokstavligt talat. De har skapat en del chanser och borde ha fått med sig någon poäng.

Lindahl har bra koll på sitt gamla lags svagheter.

– Ska jag berätta det här alltså? Vi har inte börjat gå igenom Degerfors ännu. "Henke" och övriga tränare kommer att hitta svagheter i deras spel som vi kan utnyttja.

Har han frågat dig om Degerfors?

– Nej, inte än. Men det kommer säkert.

Carlén om gräspremiär och kontraktsförhandlingen: ”Inget konkret förslag”

Artikeltaggar

Axel LindahlDegerfors IFFotbollKalmar

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.