Hoppa till huvudinnehållet

Mordförsöket har ändrats till misshandel

Publicerad:
Nu har mannen häktats och åklagare har rubricerat om händelsen till misshandel. Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen grep och anhöll en man i 30-årsåldern under lördagsförmiddagen misstänkt för mordförsök på en kvinna i en lägenhet i Karlbergsområdet i Karlskoga. Nu har mannen häktats och åklagare har rubricerat om händelsen till misshandel.

Den misstänkta misshandeln ska ha ägt rum i en lägenhet i Karlbergsområdet i Karlskoga. En kvinna i 20-årsåldern larmade polisen som kunde gripa mannen i lägenheten.

När polisen skulle gripa mannen uppstod bråk mellan mannen och två poliser.

Under utredningen har rubriceringen ändrats från mordförsök till misshandel.

Måndag den 18 april häktades mannen och han är nu på sannolika skäl misstänkt för misshandel, narkotikabrott och två fall av våld mot tjänsteman.

Som skäl för häktning och restriktioner anser åklagaren att det finns risk för att mannen genom att undanröja bevis eller på annat sätt försvåra utredningen. Det finns även risk att mannen fortsätter sin brottsliga verksamhet.

Hålls isolerad

Mannen ska i häktet hållas isolerad från andra intagna, får inte ta emot besök, ha någon elektronisk kontakt med omvärlden eller skicka eller ta emot brev.

Mannen motsätter sig häktningsyrkandet. Han nekar till misshandeln men erkänner narkotikabrottet. Mannen kan varken erkänna eller förneka våld mot tjänsteman. Han bestrider att det föreligger några särskilda häktningsskäl och motsätter sig restriktionerna.

Åtal ska väckas senast den 2 maj.

Läs också:

Man anhållen misstänkt för mordförsök på kvinna30-årig man greps misstänkt för mordförsök

Artikeltaggar

Brott & blåljusHäktningarKarlbergKarlskogaMisshandelNarkotikabrottvåld mot tjänsteman

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.