Hoppa till huvudinnehållet

Så ska gymnasieeleverna ta sig till skolan: ”Mycket snack”

Publicerad:
Engagemanget var stort bland invånarna som ställde många frågor under mötets gång.
Engagemanget var stort bland invånarna som ställde många frågor under mötets gång.

De indragna busslinjerna från Åtorp till Degerfors påverkar flera gymnasielever, och utan bussarna blir det svårt för många att ta sig till skolan. Nu menar skolchefen Christer Carlsson att gymnasieeleverna får åka med skolskjutsen.

Under tisdagskväll höll Degerfors kommun ett informationsmöte på bygdegården i Åtorp som bland annat handlade om de omtalade busslinjerna 541 och 542, som under hösten kommer att försvinna.

Christer Carlsson, skolchef på Degerfors kommun, presenterade under mötet att gymnasieeleverna kommer att få möjlighet att åka med skolskjutsen, som skjutsar grundskoleeleverna, och på så sätt kunna ta sig till sina gymnasieskolor.

Sara Eriksson som var en av flera föräldrar som befann sig på mötet, berättar att hennes dotter ska börja gymnasiet till hösten.

– Vi tyckte att allt verkade lite oklart innan mötet, men nu verkar det som att det löser sig, annars hade min dotter behövt gå fem kilometer. Men det kanske är priset man får betala när man bor på landsbygden, men jag tycker att det är synd att det ska behöva vara så.

”Mycket prat och lite verkstad”

Mamman Lisa Brink var också på plats.

– Jag tycker att det är mycket prat och lite verkstad. Det fungerar ju inte i verkligheten. Om det inte finns bussar för ungdomarna att ta så kommer de ju att söka sig till andra städer.

Mamman Lisa Brink menar att unga kommer att söka sig från staden.
Mamman Lisa Brink menar att unga kommer att söka sig från staden. Foto: Julia Olsson

Lisa berättar att hon har en son som går på gymnasiet, och som funderar på att flytta till Kristinehamn.

– Under vardagarna kan han inte bo hemma för att han inte har möjlighet att ta sig till och från skolan från där vi bor.

Teresa Zetterblad, kommundirektör på Degerfors kommun, var också på plats för att informera och svara på invånarnas frågor.

– Jag är jätteglad över uppslutningen och den dialogen vi har haft under mötet. Det är jätteviktigt att komma ut och prata med medborgarna.

Under möter berättade Carlsson att man har arbetat hårt med att lösa skolskjutsen på bästa sätt för att se till att gymnasieeleverna har möjlighet att ta sig till skolan, men menar även att gymnasieelever inte har rätt till skolskjuts.

– Det är ett pussel att få ihop allt, säger Carlsson under mötet.

Artikeltaggar

Christer CarlssonDegerforsKollektivtrafikSkola och utbildningTeresa Zetterblad

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.