Hoppa till huvudinnehållet

Utredningen om upploppet fortsätter

Publicerad:
En polis träffades av en sten i Sveaparken i Örebro, där Rasmus Paludan, partiledare för det danska högerextrema partiet Stram kurs, fick tillstånd för en sammankomst på långfredagen.
En polis träffades av en sten i Sveaparken i Örebro, där Rasmus Paludan, partiledare för det danska högerextrema partiet Stram kurs, fick tillstånd för en sammankomst på långfredagen. Foto: Kicki Nilsson/TT

Polisen i region Bergslagen har fått in en stor mängd filmer och vittnesmål från det våldsamma upploppet i Örebro på långfredagen.

I samband med den danske högerextremisten Rasmus Paludans demonstration i Örebro den 15 april, där han skulle bränna koranen, uppstod ett våldsamt upplopp. Polisen startade en utredning och gick ut med efterlysning av filmer från händelserna.

Nu har polisen tillsatt en grupp utredare för att hantera den stora mängd filmer och vittnesmål som kommit in. Utredningsläget är ”gott”, skriver polisen i region Bergslagen på sin hemsida.

Det finns i nuläget inga gripna och polisen kommer inte att kommentera hur många misstänkta eller vilka brottsrubriceringar det rör sig om.

Minst fem poliser ska ha skadats och en polisbuss sattes i brand i samband med upploppet i Örebro. Även Linköping, Norrköping, Rinkeby och Malmö har den senaste veckan drabbats av våldsamma upplopp med flera skadade och grova brott.

Läs också:

Över 20 anhållna – polisen efterlyser filmerVärmländske polisen Karl-Erik om upploppen i Örebro: ”En kamp på liv och död”Kaos i Örebro – minst fem poliser skadadeFlera poliser skadade i ÖrebroOro för upplopp i Örebro mot koranbrännareFyra dygn av våldsamma upploppRikspolischefen: "Man försökte döda poliser"Morgan Johansson: "Fler poliser än någonsin"Påskens upplopp väcker stor ilska i riksdagenInsändare: Hur kunde demonstrationen tillåtas?

Artikeltaggar

Brott & blåljusÖrebroPolisanmälanPolisenVåldsamt upplopp

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.