Hoppa till huvudinnehållet

Sahlén ser ut att missa RIK:s match: ”Knäet som spökar”

Publicerad:
Hanna Sahlén har haft skadeproblem under inledningen av säsongen. Foto: PELLE BÖRJESSON

Hanna Sahlén har dragits med en knäskada. De senaste två matcherna har hon spelat men i söndagens match mot Uppsala ser hon ut att tvingas till vila igen.

– Hon har fått ett litet bakslag men förhoppningsvis kan hon spela om någon vecka igen, säger tränaren Mattias Ahlberg.

Nyckelspelaren och mittbacken Hanna Sahlén spelade från start i bortamatchen mot Sundsvall senast, när RIK tog sin första poäng i elitettan.

Tillsammans med resten av backlinjen och målvakten Ann-Sofie Gripenberg såg hon till att laget bara släppte in ett mål. Nu ser hon ut att missa söndagens bortamatch mot Uppsala.

– Det är hennes knä som spökar lite grann igen. Hon har kört rehab och är inte tillgänglig nu, men hon är med i truppen. Förhoppningsvis kan hon spela om någon vecka igen, säger Mattias Ahlberg.

Hur är läget i truppen annars?

– Det ser ganska bra ut. Vi har haft några som har varit sjuka i veckan men dom var tillbaka i träning i går. Det är väl Hannas knä, men annars är det samma trupp som senast.

RIK Karlskoga tog en stärkande första poäng borta mot Sundsvall senast. Under söndagen är det dags för ny match borta mot IK Uppsala.

– Vi har fortsatt nöta på under veckan. Vi vill ju bli bolltryggare och bolltryggare och det är ju något vi kommer jobba vidare med hela säsongen, säger Ahlberg.

– Vi jobbar med vårt försvarsspel hela tiden. Nu blir det säkert en tuff match och det är bara att jobba på.

Ex-allsvenskt lag

IK Uppsala har tappat poäng två matcher i rad men spelade i allsvenskan förra året. RIK börjar efter några veckor i elitettan få upp pulsen och känslan för tempot i den tuffa serien.

– Vi känner väl lite överlag att det är bättre tempo på träningarna och att vi har börjat förstå att det är tuffare. Det är lite mer smågrinigt på träningarna och det ser vi bara som positivt, att vi vill tävla och det måste vi göra också för att det ska bli bra i matcherna.

För att fortsätta som senast mot Sundsvall framöver är det viktigt att få en bra start.

– Vi kände det mot Sundsvall, de hade ju två bollar i ribban i början, att det är viktigt att vi får hålla rent i en kvart, tjugo minuter och växa in i matchen. Vi har gjort bra andra halvlekar i alla matcher egentligen. De kommer ju garanterat sätta hård press direkt, det vet vi om, så då är det viktigt.

Truppen: Lova Lundblad, Ann-Sofie Gripenberg, Izabell Johansson, Nathalie Bergman, Elin Berggren, Frida Jonsson Aspelin, Karin Weinacht, Jenny Tropp, Ida Lilja, Rebecka Mannström, Christie Gray, Sara Öjebo, Saga Olsson, Ellen Hultgren, Hanna Sahlén och Hannah McNulty.

Artikeltaggar

FotbollHanna SahlénMattias AhlbergRIK Karlskoga

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.