Hoppa till huvudinnehållet

Sommarstuga brann i Karlskoga – räddningstjänsten fick åka båt ut till branden

Publicerad:
Genrebild. Foto: Pontus Lundahl/TT

Fem enheter från räddningstjänsten har larmats ut till en sommarstuga i Karlskoga. Sommarstugan ligger otillgängligt och brandkåren tvingades åka båt till stugan.

Strax innan halv sju på fredagskvällen larmades räddningstjänst och ambulans till en brand i en sommarstuga i Alkvettern.

– Vi har fått in samtal om att det ska brinna i taknocken, eventuellt har branden spridit sig till vinden på villan, säger en operatör vid SOS alarm som svarar för räddningsregion Bergslagen.

Utöver fem enheter från räddningstjänsten var även en ambulans larmad.

– Räddningstjänsten behöver ta sig fram med båt, de är på väg, men det kan ta lite tid innan de är där.

Personerna i sommarhuset tog sig ut på egen hand.

Ambulans var först på plats. Det fanns inga skadade.

Räddningstjänsten kom med två båtar.

När båtarna kom fram var det ”lugnt på platsen”, en båt med brandmän lämnade.

– De har skickat tillbaka en båt med brandmän. En båt är kvar och släcker med sjövatten. De säger att det är lugnt på platsen, säger en operatör vid SOS alarm som svarar för räddningsregion Bergslagen.

Polisen har i nuläget ingen brottsmisstanke, men de kommer att kontakta ansvarig räddningsledare för en lägesbild och eventuell brottsplatsundersökning.

Artikeltaggar

BränderBrott & blåljusKarlskogaSOS Alarm

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.