Hoppa till huvudinnehållet

RIK-klippans dystra besked: ”Främre korsbandet helt av”

Publicerad:

RIK Karlskogas försvarsklippa Hanna Sahlén har fått ett dystert besked.

– Främre korsbandet i mitt högra knä är helt av, berättar hon.

Nu handlar det om att ta ställning till om hon ska opereras eller om hon ska försöka komma tillbaka ändå genom rehabträning.

– Om jag väljer operation vet jag att det handlar om cirka nio månader innan jag kan spela igen.

I så fall är, alltså, säsongen över.

– Går det riktigt bra med rehab kanske det kan fungera igen till hösten.

Hanna Sahléns dröm om spel i elitettan blev kort. Ännu har hon dock inte gett upp hoppet om en comeback på fotbollsplanen.
Hanna Sahléns dröm om spel i elitettan blev kort. Ännu har hon dock inte gett upp hoppet om en comeback på fotbollsplanen. Foto: PELLE BÖRJESSON

Hon tar upp att det även kommer ett liv efter fotbollen.

– Jag vill inte ha problem med det skadade knäet, inte riskera att få men för livet.

Något som även det, förstås, måste vägas in när hon ska bestämma sig angående fotbollsframtiden.

”Luften gick ur mig”

Skadan inträffade i en träningsmatch mot Säffle för drygt en och en halv månad sedan.

De första undersökningarna tydde på att det inte var någon korsbandsskada. Det var först efter magnetröntgen som det svaret kom.

– Det är en del annat ”skräp” med det här knäet också men framför allt är det främre korsbandet. När jag fick veta att det var så här illa gick luften ur mig. Speciellt då det låtit hoppfullt.

”Knakade till”

Det kändes dessutom allt bättre när tiden gick efter skadan varför hon spelat i de två senaste matcherna: inhopp mot IFK Norrköping och 90 minuter mot Sundsvall.

– Det knakade till med ungefär en kvart kvar senast. Jag blev liggande, tog mig av planen och tänkte: det är så lite kvar så jag kör. Det inser jag efteråt att jag inte borde gjort. Jag har ondare nu.

RIK är nykomlingslag i elitettan, landets näst högsta serie. Att få spela på den nivån har länge varit en dröm för Hanna Sahlén.

– Det blev åtminstone en och en halv match, säger hon.

Och det hörs hur besviken hon är att det som skulle ha blivit en höjdpunkt i hennes fotbollsliv blivit något helt annat.

Nyckelspelare

För RIK är det ett tungt sportsligt bakslag. Hanna Sahlén var en av lagets viktigaste spelare när det blev serieseger i division 1 förra året. Med den rutin, och även den styrka hon har som spelare, hade hon varit mycket värdefull i lagets jakt på fortsatt spel i elitettan.

– Vi får helt enkelt avvakta och se men jag vill ta ett beslut ganska fort hur jag ska gå vidare, säger hon.

”Göra allt vi kan”

Ralf Sundhäll, som är vice ordförande i klubben, beklagar den allvarliga skadan.

– Det är oerhört tråkigt. Inte bara för RIK Karlskoga utan framför allt för Hanna som verkligen vill spela i elitettan och sett fram emot det här. Vi kan göra allt vi kan för att hjälpa henne så hon kan komma tillbaka till fotbollen, säger han.

I det här läget: är det aktuellt att värva någon annan försvarsspelare nu?

– Det är inte möjligt förrän övergångsfönstret öppnar i sommar så nej: det är inte aktuellt, svarar Sundhäll.

Ny storförlust för RIK: ”Vi får inte vara så tafatta i början”Sahlén ser ut att missa RIK:s match: ”Knäet som spökar”Ovisst för RIK-kuggen efter knäskadan: ”Inget kul – vill ju ha svar”Hanna Sahlén knäskadad när RIK vann mot Säffle: ”Får hålla tummarna”

Artikeltaggar

ElitettanFotbollHanna SahlénRalf SundhällRIK Karlskoga

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.