Hoppa till huvudinnehållet

Gick fram till fansen efter förlusten: "Tackade och bad om ursäkt”

Publicerad:
Sean Sabetkar deppar under förlusten.
Sean Sabetkar deppar under förlusten. Foto: MATHILDA AHLBERG

Sean Sabetkar, som avslutade matchen som kapten, gick fram och pratade med fansen efter femte raka förlusten.

– Jag tackade för att dom var där och bad om ursäkt för insatsen, säger Sabetkar.

Sean Sabetkar, som tog över bindeln när Johan Bertilsson blev utbytt i 72:a, summerade sin känsla med orden stor besvikelse.

– Personer kommer och stötar oavsett var vi spelar. Det är det som gör mest ont. Att inte leverera. Inte det vi kan leverera, utan det vi ska leverera.

Vad sa du till fansen?

– Det var inga konstigheter. Jag förstår frustrationen. Vi själva är ju frustrerade. Då är det bara... När man inte levererar det man ska leverera – då är det bara be om ursäkt och gå vidare. Man kan inte gömma sig. Jag tackade för att dom var där och bad om ursäkt för insatsen.

Kändes det viktigt för dig att gå fram?

– Så klart. Dom ville ju det och jag tycker att jag har ett ansvar att göra det. Vi snackar hela tiden om att vi är en förening som gör saker tillsammans. Då gäller det att göra det i ett sånt här läge också.

– Okej om vi var en annan klubb med 30 000 på matcherna. Det är samma personer här oavsett om vi spelar i allsvenskan, superettan eller division 1. Jag tycker sånt är viktigt. Det gäller att stå rakryggad även när det går dåligt precis som man firar med dom när det går bra. Jag tycker inte det är en stor grej, utan en normalitet. Något man bör göra i en så liten och tight förening.

Förlusten var Degerfors femte raka, vilket innebär en tabellplacering som jumbo.

– Det är en besvikelse över att vi inte vann matchen. Jag kan stå här och orda hur mycket som helst om spel och taktiska grejer här och där. Men just nu är jag bara förbannad över att vi inte ens gav oss själva chansen att vinna mot ett lag som jag, all respekt mot Värnamo, tycker att vi ska vinna mot.

– Dom jobbade stenhårt och vann välförtjänt. Jag vill inte gå in mer än så. Jag vill inte skylla på saker, utan vi får alla gå till oss själva.

Ni har spelat 4–2–3–1 i två matcher nu, hur tycker du att systembytet har fallit ut?

– Nu pratar jag bara från min egen synvinkel... Jag ser att många diskuterar det här. Jag förstår det, men jag tycker generellt med formationer och siffror hit och dit... Det är klart det har en påverkan i vissa matcher, hur man ställer upp sig taktiskt, men i det stora hela är det bara lek med siffror. Det var inte därför vi förlorade, kort och gott.

Krönika efter förlusten: Därför tycker jag att Degerfors ska spela 3–4–3Nytt mål i baken tidigt: ”Präglade hela matchen”Deppigt för DIF: femte raka förlusten – spelare skadad

Artikeltaggar

Degerfors IFFinnvedsvallenFotbollSean SabetkarVärnamo

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.