Hoppa till huvudinnehållet

Sex spelare lämnar BIK: ”En del tårar på vägen”

Publicerad:
Foto: Roger Gleisner

Under onsdagsförmiddagen meddelade BIK Karlskoga att sex spelare lämnar klubben.

Det handlar om Aleksi Rekonen, Janne Tavi, Marc-Olivier Roy, Albert Lyckåsen, Joel Kiirikki och Emil Öhrvall.

Den förstnämnde stack ut under sina två säsonger i BIK. Rekonen gjorde totalt 74 poäng på 89 matcher i grundserien.

Beslutet att lämna Karlskoga var tufft.

– Karlskoga har varit vår bas, vårt hem, och vi har inte haft något boende i Finland under den här tiden. Vi har trivts väldigt bra här, både jag och min familj, så beslutet var verkligen inte lätt och det har varit en del tårar på vägen. Men erbjudandet jag fick innebär en så bra chans för mig att utvecklas som hockeyspelare att jag inte kunde säga nej. Jag vill se hur bra jag kan bli, det är det som driver mig. Jag ser det som väntar som en ny utmaning, säger Rekonen till klubbens hemsida.

Där slår han fast att det inte blir spel i Sverige.

– Vi har fantastiska minnen från Karlskoga och åren här. Det här är helt klart en väldigt speciell plats för oss, inte minst för barnen och det gör att det idag känns extra sorgligt. Jag har aldrig spelat i en klubb som BIK Karlskoga, med den fantastiska sammanhållning och det härliga driv som finns här. Det finns ett svenskt uttryck som säger att 'det sitter i väggarna' och det stämmer bra här.

BIK skriver tvåårsavtal med nyckelspelare

Artikeltaggar

Albert LyckåsenAleksi RekonenBIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagIshockey

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.