Hoppa till huvudinnehållet

Operation för Sahlén – säsongen är över: "Tar det säkra före det osäkra”

Publicerad:
"Det är ju tjejerna och gemenskapen och allt. Jag vet inte... Jag har inte gjort någonting annat. Jag har hållit på i 25 år liksom”, säger Hanna Sahlén, som siktar på comeback i RIK-tröjan 2023.
"Det är ju tjejerna och gemenskapen och allt. Jag vet inte... Jag har inte gjort någonting annat. Jag har hållit på i 25 år liksom”, säger Hanna Sahlén, som siktar på comeback i RIK-tröjan 2023. Foto: PELLE BÖRJESSON

Hanna Sahlén väljer att operera sitt korsbandsskadade knä. Säsongen är därmed över, men inte karriären.

– Tjejerna har lovat att dom ska göra sitt bästa för att jag ska få spela mer än en och en halv match i elitettan, säger mittbacken.

Sahlén, stor nyckelspelare i RIK, tog emot det dystra beskedet förra fredagen. Främre korsbandet i högra knät var helt av.

Alternativen var då operation eller att försöka ta sig tillbaka ändå, genom enbart rehabträning.

Med det senare alternativet hade hon, om rehaben hade gått riktigt bra, kanske kunnat spela igen till hösten.

– Först tänkte jag ”det är klart det inte blir någon operation – jag rehabar så jag kan köra höstsäsongen”. Men man får tänka lite långsiktigt.

Sahlén utvecklar:

– Jag vill ta det säkra före det osäkra. Så att jag inte rehabar och går på för snabbt, vilket jag antagligen hade gjort, och det går sönder efter två matcher. Kanske hade det fungerat, men jag kände ändå att jag ville ta en operation och en längre rehab. Så att man vet att man blir hundraprocentig och kan spela igen.

Vill fortsätta spela

Några planer på att sluta har hon, trots skadan och faktumet att hon fyller 31 i sommar, nämligen inte.

– Min kropp verkar ge mig en liten ”hint” nu, men jag vägrar att lyssna, säger Sahlén med ett skratt.

– Jag har försökt sluta i tio år nu och känner mig själv... Nu jäklar får RIK hålla sig kvar. Det ser tufft ut och det är en lång säsong, men tjejerna har lovat att göra sitt bästa för att jag ska få spela mer än en och en halv match i elitettan.

RIK-kuggen berättar att hon nu åtminstone har smält det tunga beskedet lite grann.

Hon tog beslutet att operera sig i måndags och var redan dagen därpå på läkarbesök på Specialistcenter Scandinavia i Eskilstuna, där operationen kommer att genomföras framöver.

– Det känns... bra, tror jag. Jag ville ju dra i alla trådar för att försöka få till en operation så fort som möjligt. Jag sa att jag är där på tre timmar om dom får ett återbud.

– Läkaren sa att mitt knä är byggt på ett bra sätt. Det är stabilt, inte överrörligt, och det ska vara större chans att komma tillbaka hundraprocentig efter en operation då.

RIK-klippans dystra besked: ”Främre korsbandet helt av”

Artikeltaggar

FotbollHanna SahlénRIK Karlskoga

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.