Hoppa till huvudinnehållet

Mehpare är en av deltagarna i årets Halv åtta hos mig

Publicerad:
Karlskogingen Mephare Persson deltar i årets säsong av Halv åtta hos mig.
Karlskogingen Mephare Persson deltar i årets säsong av Halv åtta hos mig. Foto: Julia Olsson

Utan bostad och mitt i skilsmässa valde Mehpare Persson att ställa upp i årets säsong av matlagningsprogrammet Halv åtta hos mig.

– Det var otroligt stressigt, berättar hon.

I höst är det dags för matlagningsprogrammet Halv åtta hos mig att ta fart igen, och i år utspelar sig ett av avsnitten i Karlskoga.

En av de fyra deltagarna är Mehpare Persson, som inte hade någon tanke alls på att ställa upp i programmet, förrän hennes väninna anmälde henne utan hennes vetskap.

– Jag hade ingen aning. Min kompis ringde mig en dag och sa att hon hade anmält mig. Jag blev så chockad.

Överraskning

Bara någon månad innan hon bestämde sig för att delta i programmet, berättar hon, var hon mitt uppe i en skilsmässa.

– Det var mycket som hände i livet just då. Jag var ledsen och hade ju ingenstans att filma eftersom jag inte hade hittat någonstans att bo än.

Till slut gick hon med på att delta i rekryteringsprocessen för att få vara med i programmet. Efter flera intervjuer och möten dröjde det inte lång tid innan Mehpare fick besked att hon skulle vara med i Halv åtta hos mig.

– Jag stod i valet och kvalet. Mitt i processen budade jag på ett hus och hade ju ingen aning om jag skulle vinna budgivningen eller inte. Men jag löste det så att jag kunde vara hos min son och spela in ifall det skulle behövas.

Flytta in

Som tur var vann Mehpare budgivningen och när huset skulle bli hennes, tackade hon då ja till att delta i programmet.

– Då var det bara att sätta igång, säger hon och skrattar.

Hon berättar att med hjälp av hennes söner hann de rusta upp huset och flytta in innan inspelningen började.

– Mina två söner arbetade dag och natt, jag är så tacksam.

Kort där efter startade inspelningen som sedan pågick i fyra dagar.

– Hela upplevelsen var ny och spännande. Det krävdes mycket tålamod av mig och det är något jag inte har mycket av, men det var en väldigt rolig utmaning.

Andra tankar

Mehpare berättar att inspelningen fick henne att tänka på annat.

– Det tog bort mina tankar från skilsmässan. Jag tror inte på ödet, men det var menat att jag skulle vara med i programmet.

Hon berättar att hennes intresse för mat alltid har varit stort, men hon äter den hellre än att laga den.

– Jag älskar att utmana mig själv och prova nya saker. Men jag tror det var min mamma som väckte mitt intresse för matlagning.

Mehpare berättar att hon gillar att laga all typ av mat, men hon bjuder oftast på Mellanösternmat, vilket hon även gör i programmet.

– Det är lite mer annorlunda smaker och kanske är något nytt för många.

På grund av juridiska skäl får hon inte avslöja hur det gick i programmet, men hon berättar att hon inte ångrar en sekund att hon valde att ställda upp.

– Jag ringde faktiskt och tackade min kompis efteråt. Jag behövde det här. Det är bland det roligaste jag har gjort i mitt liv. Jag fick visa vad jag går för och visa vem jag är som person, men det var också roligt att kunna spegla det i maten, säger hon och fortsätter:

– Tänk att bli serverad en massa god mat i tre dagar, det har jag aldrig varit med om tidigare. Det var så lyxigt och jag bara njöt medan det varade.

Känslosamt

Hon berättar även att sista kvällen med de andra deltagarna var känslosam, men att det inte var den sista gången de träffades.

– Jag har skrattat tills jag har fått ont i magen och kramper i kinderna. Tack vare programmet har jag fått vänner för livet. Vi har skapat en chatt tillsammans och ska träffas igen för att se vårt avsnitt tillsammans, och skämmas, säger Mehpare och skrattar.

Vad är viktigast när man ska laga mat?

– Att våga göra misstag och våga utmana dig själv. Man lär sig av att misslyckas. Men det viktigaste är att laga mat från hjärtat, då blir det som godast.

Artikeltaggar

Halv åtta hos migKarlskogaNöje/KulturTV4

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.