Hoppa till huvudinnehållet

Fyra personer häktade efter upploppen i Örebro

Publicerad:
En polisbuss sattes i brand i Sveaparken i Örebro under upploppen.
En polisbuss sattes i brand i Sveaparken i Örebro under upploppen. Foto: Kicki Nilsson/TT

Fyra män har häktats efter upploppen under påskhelgen i Örebro. Samtliga är misstänkta för grovt blåljussabotage.

Männen greps och anhölls i fredags. Tre av dem är i 20-årsåldern och den fjärde är i 30-årsåldern, rapporterar lokala medier.

På måndagen häktades de på sannolika skäl misstänkta för grovt blåljussabotage, men de förnekar alla den brottsrubriceringen.

– Några av dem medger att de har deltagit i stenkastning mot polisen, men att det inte ska bedömas rättsligt på det sättet som jag har gjort, säger chefsåklagaren Per-Erik Rinsell till TT.

Han anser att bevisläget är bra.

– Det finns flertal bilder på flera av dem där de deltar aktivt i stenkastning.

Ytterligare ett 30-tal personer har identifierats efter upploppet på långfredagen och misstänks för brott.

"Vi hyser stor tillförsikt till vår utredning och har stora förhoppningar att nå fällande dom och lagföring. Vi fortsätter arbeta offensivt med kommande förundersökningar", säger Emelie Bodegrim, polisens kommenderingschef för utredningarna, i ett pressmeddelande.

Läs också:

Fyra anhållna efter upplopp i ÖrebroFörsta anhållandet efter upplopp i ÖrebroPaludan sent ute – får dubbla avslagUtredningen om upploppet fortsätterFyra dygn av våldsamma upplopp

Artikeltaggar

Brott & blåljusGrovt blåljussabotageHäktningarInrikes/utrikesÖrebroVåldsamt upplopp

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.