Hoppa till huvudinnehållet

Kamratposten firar 130 år med jubileumsnummer

Publicerad:
Kamratposten firar med stort kalas på Skansen i Stockholm och ett tjockt jubileumsnummer. Arkivbild. Foto: Maja Suslin/TT

Med drygt 130 000 läsare av varje nummer och 130 år på nacken är Kamratposten Sveriges största och äldsta barntidning.

I dagarna landar ett 100-sidigt jubileumsnummer hos de 45 000 prenumeranterna och den 5 juni blir det stort kalas för läsarna på Skansen i Stockholm. Läsarna kommer då att få träffa chefredaktör Lukas Björkman, maskotarna K och P, tidningens populära serietecknare och alla andra som jobbar med publikationen.

Tidningen startades redan våren 1892 av läraren Stina Quint. Då hette den Folkskolans barntidning, men 1950 bytte den namn till Kamratposten och sedan dess har tidningen varit KP med generationer av barn över hela Sverige.

Artikeltaggar

BarnJournalistikKamratpostenMedierNöje/KulturSverige

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.