Hoppa till huvudinnehållet

Avtalet påskrivet: Lunnedet öppnar i ny regi

Publicerad:
Lunnedets camping, café och restaurang öppnar snart igen. (Arkivbild)
Lunnedets camping, café och restaurang öppnar snart igen. (Arkivbild) Foto: Roger Gleisner

Nu är avtalet påskrivet: Lunnedets camping, café och restaurang kommer inom kort att öppna igen i ny regi.

Avtalet gäller i fem år och är skrivet med företaget Atmosferico AB.

Bakom företaget står två herrar med lång erfarenhet av att leda. Eric Petersson har tidigare varit chef inom vården och Tom Fylling har jobbat som chef inom bland annat transport- och logistikbranschen.

Däremot har de aldrig drivit camping förut.

– Men vi är vana campare, både jag och Eric, så vi har bra koll på hur det ska vara på en camping. Dessutom har vi barn, så vi har bra referenser på vad barn gillar, säger Tom Fylling.

Fastnade direkt

De två har länge känt att de ville driva någon verksamhet tillsammans. I flera år har de letat efter en lämplig verksamhet. Tom Fylling berättar att de för ungefär ett år sedan fick nys om att campingen sökte en ny arrendator.

– Vi fastnade direkt. Det är ett fantastiskt läge med vacker natur, säger Fylling

När Lunnedet kan öppna igen är oklart.

– Vi vill göra det så snart som möjligt, men det måste finnas något för gästerna att göra när de kommer ut dit. Vi vill inte förhasta oss och göra ett dåligt första intryck, säger Eric Petersson.

Målet är dock att man ska vara klara i god tid för midsommarfirandet.

Bygga vidare

De två har många idéer om hur de skulle kunna utveckla området, men de vill inte gå ut med dem innan de vet om idéerna får att genomföra.

– Först och främst vill vi bygga vidare från där det är i dag. Vi ska inte uppfinna hjulet igen. Men det är stora ytor och det är väldigt fint där ute, så det finns absolut saker man kan göra för att locka fler, säger Eric Petersson.

– Vi tar gärna emot tips och idéer från alla som brukar besöka Lunnedet, hur de ser på framtiden och vad de har för önskemål, så att de också är delaktiga. Det angår ju dem i högsta grad hur det bli framöver, säger Tom Fylling.

Något för alla

En sak som de ska fortsätta med är satsningen på musik.

– Musik och underhållning är något som ligger oss varmt om hjärtat, så det är något som vi redan har börjat titta på. Vi ska försöka vara breda så att det finns något för alla, säger Tom.

Förberedelserna för att kunna öppna igen är i full gång. De har inspekterat anläggningen för att se vad man behöver komplettera med och man söker personal som kan jobba där under sommaren. Man har också skaffat en hemsida: lunnedetcamping.se.

– Men den är inte startad än, påpekar Eric Petersson.

De ser båda fram emot att driva Lunnedet.

– Det ska bli fantastiskt spännande! säger Tom Fylling.

Artikeltaggar

LunnedetNyheter

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.