Digitalt besök vid ohälsosam arbetsmiljö

Publicerad:
Arbets- och miljömedicin i Region Örebro län erbjuder digitala vårdbesök till personer som upplever psykisk ohälsa på grund av sin arbetsplats. Foto: viktorcap@gmail.com

Nu erbjuds digitala vårdbesök för de som upplever psykisk ohälsa på grund av sitt arbete.

Arbetsrelaterad psykisk ohälsa anses vara en av de största utmaningarna i svenskt arbetsliv och kan ge omfattande konsekvenser på individ, organisations- och samhällsnivå.

Man har också sett att nedsatt arbetsförmåga på grund av psykisk ohälsa står för en allt större del av sjukfrånvaron i Sverige i dag.

Orsakerna kan vara flera som exempelvis hög arbetsbelastning, otrygga arbetsförhållanden eller svårlösta konflikter med chefer eller kollegor.

Därför erbjuds nu en helt ny form av hjälp och stöd för de personer som upplever att man har en ohälsosam psykosocial arbetsmiljö genom att öppna upp för digitala vårdbesök som bokas via hemsidan 1177.

– Det digitala samtalet följer en struktur för att så effektivt som möjligt ringa in de viktigaste omständigheterna. I samråd med dig tar vi fram en enkel handlingsplan med ett eller flera steg du kan ta för att värna din hälsa i din arbets- och livssituation, säger Annelie Nordström Ryberg, legitimerad sjuksköterska, som också kommer hålla i en del av samtalen.

Läs mer på Arbets- och miljömedicins hemsida

Artikeltaggar

Digitala tjänsterDigitaliseringÖrebro länPsykisk ohälsaVård och omsorg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare