Hoppa till huvudinnehållet

Elin Berggren om starten i elitettan: ”Växer in i det mer och mer”

Publicerad:
Reporter Fredrik Narvelid
Fredrik Narvelid
fredrik.narvelid@kt-kuriren.se
Elin Berggren tror och hoppas att hennes RIK kan hålla sig kvar i elitettan.
Elin Berggren tror och hoppas att hennes RIK kan hålla sig kvar i elitettan. Foto: PELLE BÖRJESSON

Mittbacken Elin Berggren får ta ett extra stort ansvar i RIK Karlskoga-försvaret sedan skadan på Hanna Sahlén.

– Det är stora skor att fylla och det märks att Hanna är borta, säger Berggren.

Elin Berggren är den enda spelaren i RIK Karlskoga, tillsammans med anfallaren Amanda Jansson, som spelat i elitettan tidigare.

Efter den tunga starten, 0–7 mot Mallbacken och 0–8 mot IFK Norrköping, var hon i chock.

– "Är det så här jäkla tufft?" Tänkte jag. Vi var inte riktigt förberedda på så stora smällar. Vi visste att det skulle bli tufft men de förlusterna var lite väl. När vi tittade på matcherna i efterhand såg vi att det var många mål som vi släppte in alldeles för enkelt. Det tycker jag att vi har jobbat på. Det är försvarsspelet som går först, säger Berggren.

I den tredje omgången fick RIK med sig 1–1 från bortamatchen mot Sundsvall.

– Det var jätteviktigt. Då gjorde vi också en bra match. Vi visade att vi kan plocka poäng i den här serien. För att göra det måste vi vara otroligt noggranna i försvarsspelet. Vi får inte slarva. Då blir vi straffade direkt.

"Bli mer jämna"

RIK Karlskoga reste norrut redan under fredagsmorgonen för mötet med TG Umeå. Ett lag som också är nykomlingar i elitettan och som ligger tre poäng före i tabellen.

– Det är ett lag som vi ska kunna ta poäng mot. Inför matchen har vi pratat om att vi måste bli mer jämna. Det har varit höga toppar och djupa dalar. Något som vi måste få bukt med. Vi måste även ge 110 procent hela tiden och ligga rätt i försvarsspelet. Flytta över när vi ska, göra det trångt och gå upp i rygg på motståndarna. Vinna duellerna.

Hur ser du på chanserna att hålla er kvar?

– Jag vill tro att vi har chansen. Det är en lång säsong och jag tycker att vi växer in i det mer och mer. Det är fortfarande tidigt och vi har ställts mot bra motstånd. Målet och tron är att vi ska vara kvar.

Berggren spelade inga fotbollsmatcher under 2021 på grund av en knäskada så att vara tillbaka och få kontinuerligt med speltid är hon väldigt glad över.

– Det är jätteroligt. Det betyder väldigt mycket för min individuella resa och utveckling. Under åren i Mallbacken var det kämpigt i många år med speltid. Här i RIK har jag fått ett stort förtroende och jag trivs jättebra.

Den frågan hon fått flest gånger under de första månaderna i RIK är:

Hur orkar du pendla?

– Det är en timme och 45 minuter enkel resa från Råda där jag bor. Jag var först lite tveksam men efter att jag varit i RIK och hälsat på ville jag vara där. Även om det är långt bort. Jag har pendlat hela mitt liv så jag är van. Amanda (Jansson) hoppar på i Karlstad så det är inga problem. Skulle det bli allt för jobbigt får jag ta det då.

Nu hoppas RIK Karlskoga på första segern: ”Många steg framåt”

Artikeltaggar

Elin BerggrenFotbollRIK Karlskoga

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.