Hoppa till huvudinnehållet

Joakim Ljunggren är en av favoriterna i Karlskogatävlingen

Publicerad:
Joakim Ljunggren.
Joakim Ljunggren. Foto: Daniel Rodolfi/KTM Scandinavia

Tidigare VM-stjärnan Joakim Ljunggren är en av drygt 170 förare i Battle of Veklings, som avgörs i Karlskoga på lördagen.

– Han är en stark kandidat, säger tävlingsledaren Morgan Rosell.

Battle of Vikings har avgjorts i Örebroområdet sedan 2010 och beskrivs på flera hemsidor som Sveriges största extremendurorace.

Arrangörerna, Battle of Vikings Sportförening, utvecklar i år konceptet till en hel serie.

Serien har fått namnet Korståget och avgörs med fem deltävlingar.

Först ut är Battle of Veklings, som avgörs på Kilstabanan i Karlskoga på lördag.

– Jag tror det kommer bli jättebra. Det är så pass bra natur och vi har ett litet berg som ligger på området också, som vi kan utnyttja, säger Morgan Rosell.

Rosell är tävlingsledare från Battle of Vikings Sportförening, som arrangerar tävlingen med stöd av Karlskoga enduroklubb.

– Det finns två tävlingsklasser, viking och vekling. I viking kör man en bana på 7,2 kilometer. Vekling kör en lite enklare bana på 6,2 kilometer, men dom kommer definitivt bli svettiga dom också, säger Rosell med ett skratt.

Vikingförarna ska köra så många varv som möjligt på tre timmar och veklingförarna detsamma på två timmar.

Tävlingen var uppe i drygt 170 deltagare på onsdagseftermiddagen.

Elva deltagare har angett Karlskoga EK som klubb och en sticker ut rejält. Tidigare VM-stjärnan Joakim Ljunggren ställer upp i Vikingklassen.

– Han är den lokala föraren som är absolut starkast. Han har inte kört så mycket nu säger han, men han är en stark kandidat. Förstaplatsen känns dock nästan vigd åt Eddie Karlsson från Lilla Edet. Han tog SM-guld i trial tio år i rad och har kört extremenduro också de senaste åren.

Morgan Rosell.
Morgan Rosell. Foto: PRIVAT

Artikeltaggar

Battle of VeklingsBattle of VikingsEnduroJoakim LjunggrenKarlskogaMorgan RosellMotorsport

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.