Hoppa till huvudinnehållet

Wolves redo för premiär: "Vi är taggade till tusen"

Publicerad:
Kevin Nilsson ser fram emot lördagens premiär mot Uppsala.
Kevin Nilsson ser fram emot lördagens premiär mot Uppsala. Foto: Fredrik Narvelid

Under lördagen har Karlskoga Wolves seriepremiär i division 1 mot Uppsala 86ers på bortaplan.

– Vi är taggade till tusen. Det ska bli kul att se hur bra vi står oss mot de andra lagen som startat säsongen redan, säger spelaren Kevin Nilsson.

Han går in på sin sjätte säsong i A-laget och spelar på den offensiva linjen. Så här skulle han beskriva sin position:

– Som en hockeymålvakt. Fast vi är fem till antalet. Vi ska röja väg åt han som har bollen eller skydda han som kastar. Går det bra är det runningbacken som får all beröm och går det dåligt blir det som att vi släpper in mål, säger Kevin Nilsson.

Och fortsätter:

– Jag tycker att det är kul att jobba i det tysta. Man behöver inte alltid vara i målprotokollet.

Vad är det bästa med amerikansk fotboll?

– Det är den ultimata lagsporten. Alla kan vara med och bidra. Det är så tydligt vad man ska göra och man måste lita på varandra. Schack med kontakt. Det är så jag brukar förklara sporten. Tycker man om taktik och teori är det väldigt kul. Sedan har vi den fysiska aspekten också.

Nilsson tror på en lyckosam säsong i division 1.

– Min känsla säger att vi kommer att slåss i toppen men det blir inte lätt. Receptet är att ha kul. Vi har en helt annan bredd i år i och med samarbetet med Dalecarlia Rebels som spelar i division 2. Det tror jag kan ta oss långt.

Är det serieseger som gäller?

– Svår fråga. Målsättningen är att vara med och tävla om att vinna serien. Det finns bra och dåliga sätt att förlora. Jag vill vinna allt och jag är en otrolig vinnarskalle. Samtidigt vill jag inte jinxa någonting heller...

Wolves ingår i den norra divisionen tillsammans med AIK, Arlanda Jets, Norrköping Panthers och Uppsala 86ers. Nya tränare i klubben är brödraduon Jesper och Tobias Jatko.

– Jag tycker att AIK ser ganska bra ut. De har vunnit två raka matcher. Jag tror och hoppas på att vi kan tillhöra toppen. Vi behöver vara topp tre för att gå till slutspel mot den södra divisionen och det ska vi klara, säger Jesper Jatko.

Jesper Jatko leder Karlskoga Wolves tillsammans med sin bror Tobias.
Jesper Jatko leder Karlskoga Wolves tillsammans med sin bror Tobias. Foto: Fredrik Narvelid

På träningarna snittar Wolves 20–25 spelare.

– Vi har en trupp på 40. När vi tog över som tränare har vi tryckt väldigt mycket på att vi ska ha kul tillsammans. Vi ska ha en bra stämning och härlig gemenskap. Det är lite det som har fallerat tidigare. Det känns som att vi är på gång igen.

– Jag har spelat fotboll sedan 2004 och kommer knappt ihåg ett resultat. Det var något år som det var ösregn på Kanalplanen och vi spelade 0–0. Det var mer en lertävling än amerikansk fotboll. Vi måste ha roligt på träningarna och efter matcherna. Det är det som mycket handlar om och ofta då det går bra.

Vad i spelet måste fungera för att det ska bli framgång?

– Vår linje. Att dom är fräscha och kan blocka så att vi kan göra stora spel. Linjen måste fungera i både offensiven och defensiven. Det blir också viktigt att vi inte underskattar något lag. Jag tror att det största motståndet blir oss själva.

Jatko ser nu fram emot lördagens premiär mot Uppsala på bortaplan.

– Det är mer nervöst som coach än som spelare. Nu har man varit med och förberett och vill att allt ska klaffa. Sedan är vi fler i tränarstaben som hjälper till vilket vi är väldigt tacksamma över. Spelar vi den fotbollen som vi ska kan det bli en väldigt rolig säsong.

Här syns Erik Alex under onsdagens träningspass på Kanalplan.
Här syns Erik Alex under onsdagens träningspass på Kanalplan. Foto: Fredrik Narvelid

Artikeltaggar

Amerikansk fotbollJesper JatkoKarlskoga WolvesKevin Nilsson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.