Hoppa till huvudinnehållet

Efter uppskattat Karlskogaförslag: Sandtorpsudden går en ljusare framtid till mötes

Publicerad:
Sandtorpsudden skall bli mer säkerhetsmässigt vintervänlig.
Sandtorpsudden skall bli mer säkerhetsmässigt vintervänlig. Foto: "Mats Endermark"

Efter ett insänt Karlskogaförslag så förbereder Karlskoga kommun nu för att sätta upp belysning runt Sandtorpsudden.

– Vi känner att vi har en ambition för att satsa på det här området, säger Ronnie Erhard (M), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden

Förslaget inkom till kommunen i januari 2021 och i senaste sammanträdet för samhällsbyggnadsnämnden var förslagsställaren, Bibbi Löfgren, inbjuden för att tala för sin sak,

– Vi ställer oss väldigt positiva till det här i samhällsbyggnadsnämnden. Argumentet är att området nyttjas av många människor och man tycker att det saknas belysning runt udden vilket gör att många inte vågar gå där när det är mörkt ute.

– Jag hade inte alls räknat med det här så jag blev nästan lite chockad när de ringde upp mig från Kommunen. Jag med väldigt många fler tycker det är konstigt att det inte finns någon belysning i ett sådant fint område. Det är många som rör sig där och folk skulle kunna nyttja området på ett annat sätt om man kan göra det på kvällstid även under vintern. Det är ett väldigt vackert område att röra sig i och belysning skulle göra det bättre både rent praktiskt och ur ett säkerhetsperspektiv, säger Löfgren själv.

Vill lyfta området

Erhard säger att hela området nu kommer att få sig ett lyft, och det handlar inte enbart om belysning.

– Fullmäktige biföll ett annat förslag i mars månad som handlar om att rusta upp området så vi känner att vi har en ambition för att satsa på det här området. Under sommaren kommer lokalerna på området att få sig ett lyft för att kunna bedriva en campingverksamhet till sommaren 2023. Undre sommaren i år kommer Funkis att fortsätta sin kioskverksamhet så det kommer inte att inkräkta på årets möjligheter till att vistas där.

Erhard försäkrar också att området inte skall beläggas med nya bostäder.

– Det blir ingen byggnation. Det här är ett fint grönområde och så skall det förbli. VI skall röja upp men det kommer inte bli några bostäder, så det kan medborgarna vara lugna med.

– Fortsätt gärna skicka in bra förslag och bidra till utvecklingen av vår kommun så lovar jag att bifalla dem.

Förlaget på slingan beräknas till 1,2 kilometer, till en kostnad av 2,5 miljoner.

Artikeltaggar

GatubelysningKarlskogaKarlskoga kommun (org)KarlskogaförslagPolitikRonnie Erhard

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.