Hoppa till huvudinnehållet

Duo tillbaka i full träning: ”Första matchen vi ska vara favoriter i”

Publicerad:
Sebastian Ohlsson och Dijan Vukojevic.
Sebastian Ohlsson och Dijan Vukojevic. Foto: Mikael Fritzon (TT) / Tommy Pedersen (TT)

Sebastian Ohlsson och Dijan Vukojevic är tillbaka i full träning inför söndagens hemmamatch mot bottenkonkurrenten Helsingborg.

– Det här är egentligen första matchen vi ska vara favoriter i, säger tränaren Andreas Holmberg.

Degerfors har nu hunnit med två träningar efter måndagens sensationella vändning i Sundsvall.

– Klart humöret är bättre på alla – så är det. Samtidigt tyckte jag att vi – efter alla möten och sånt, efter att vi satte oss ner med spelarna – såg en ordentlig förbättring redan förra veckan. I prestationer på träningarna och överallt, säger Holmberg.

– Vi har höjt oss ordentligt, men jag kan inte säga att vi har haft det jätteannorlunda kontra de andra veckorna. Spelarna har visat gott humör hela tiden.

Degerfors har nu endast en finslipande träning kvar innan nykomlingen Helsingborg gästar Stora Valla på söndagskvällen.

Jumbon Degerfors har två poäng upp till Helsingborg, som är fyra från slutet, inför matchen. Degerfors har en match mindre spelad.

– Det är egentligen som jag såg på förra matchen – det är en jätteviktig match. Det här är egentligen första matchen vi ska vara favoriter i.

2,52 – 3,61 – 2,73 är oddsen från Svenska spel i skrivande stund.

– Det är bara gå in och gilla läget. Göra alla saker vi kan påverka till max för att försöka få med oss en bra prestation som kan leda till ett bra resultat.

Kommer ni ligga lika lågt som mot Sundsvall eller satsar ni på att föra matchen nu på hemmaplan?

– Vi kommer försöka jobba med vårt försvarsspel – som vi har gjort de senaste veckorna. Vi har haft stort fokus på att förbättra oss i det.

Holmberg betonar dock att tanken inte var att hamna så lågt i försvarsspelet som hans lag gjorde mot Sundsvall.

– Det var mer deras saker, sakerna de gjorde. Vi kom inte ur deras press ordentligt när vi hade bollen och sjönk då lägre och lägre. Tanken är att vi ska vara kompakta, men ligga 10–15 meter högre upp. Det är där vi vill ligga i det här spelet, utan att säga för mycket.

Taha Ali verkar vara spelaren att se upp med i Helsingborg...

– Det har du rätt i. Han har lyst allra klarast, men dom har många individuellt skickliga spelare som vi behöver se upp med.

Sebastian Ohlsson och Dijan Vukojevic är tillbaka i full träning efter skadekänning respektive sjukdom. Nikola Djurdjic är åter tillgänglig efter avstängning.

– Dessutom kom inhopparna in senast och gjorde matchavgörande inhopp. Det är precis så vi vill ha det, att bytena gör skillnad. Det här spetsar till allting, det är jättepositivt, säger Holmberg om den ökade konkurrensen.

Oscar Wallin, Jakob ”Joppa” Andersson, Ronald Mukiibi och Joe Gyau är kvar på skadelistan.

Gyau är på bättringsvägen med sin skada i baksidan, men tros vara några veckor bort. Övriga är längre från spel.

Truppen tas ut efter först efter lördagens genrepsträning.

Läs också:

Rajamohan förväxlades med hattrickhjälten: ”Jag borde ha tagit intervjun”Hårt kritiserade Holmberg: ”En otrolig stolthet över spelarna”

Artikeltaggar

Andreas HolmbergDegerfors IFDijan VukojevicFotbollSebastian Ohlsson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.