KB fortsätter vinna och hålla nollan – Max gjorde två mål

Publicerad:
”Vlad” Mitev höll nollan för fjärde matchen i rad. Max Selmer svarade för båda målen i lördagens segermatch i Rottneros. Foto: KB Karlskoga

KB Karlskoga är fortsatt obesegrat i division 4 genom lördagens 2–0-seger borta mot Rottneros IK.

Efter ett kryss och tre raka segrar var det första förlusten för Rottneros.

– Försvarsmässigt såg det jättestabilt ut. Offensivt kan vi ännu bättre, sammanfattar KB-tränaren Stefan Blom.

Andreas Jansson.
Andreas Jansson. Foto: Karina Johansson

Han uppskattar antalet målchanser så här:

– 8–1 till oss.

Marcus Hedlund.
Marcus Hedlund. Foto: Karina Johansson

KB satte större press på Rottneros försvar i andra halvlek efter att tränarna i pausen ”tryckt på” att spela mer direkt med tanke på den svårbemästrade planen.

Rottneros satsade å sin sida framför allt på fasta situationer: långbollar in i straffområdet, vilket inte hjälpte mot ett gediget KB.

Selmers mål

Karlskogalaget gjorde ett mål i respektive halvlek. Det första kom på ett distansskott, på halvvolley, från Max Selmer. Berk Turgay och Karanlang Bojang förarbetade.

När ledningen utökades efter pausen tog sig Marcus Hedlund fram på ett bra sätt och slog i nästa steg ett inlägg som Selmer nickade i mål.

Max Selmer.
Max Selmer. Foto: Karina Johansson

Att Selmer stod för båda målen är extra positivt för KB.

Det är en spelare som håller mycket hög division 4-klass och som nu är på väg uppåt formmässigt efter att ha stoppats av skadeproblem tidigare i år.

Jesper Sjöblom.
Jesper Sjöblom. Foto: Karina Johansson

På fredag spelar KB borta mot Skoghall som startat med fem raka förluster. KB har å sin sida fem raka segrar och övertygande målskillnaden 21–1 efter att ha hållit nollan fyra matcher i rad.

– När det fungerar för oss är vi jättebra. När vi har svackor i matcherna kan vi ändå hålla ihop det, säger Blom om lagets utmärkta start på säsongen.

Andreas Jansson igen.
Andreas Jansson igen. Foto: Karina Johansson

Tabellen

Artikeltaggar

Division 4 VärmlandFotbollKB KarlskogaMax SelmerRottneros IKStefan BlomVladislav Mitev

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare