Hoppa till huvudinnehållet

Dubbla pallplatser i VM för Mikael Persson

Publicerad:
Mikael Persson.
Mikael Persson.

Mikael Persson fick med sig dubbla pallplatser från helgens VM-tävling i Portugal.

Karlskogaföraren Mikael Persson är tillbaka som VM-förare och har nu kommit i gång rejält. I helgens deltävling i Portugal slutade han på en tredjeplats under den första dagen i klassen E3.

Detta följde han upp med en mycket fin andraplats under söndagen – endast sju sekunder bakom vinnaren Davide Guarneri från Italien.

– Det har definitivt varit ytterligare steg i rätt riktning för oss här i Portugal. Med stor hjälp av teamet blev jag bättre under hela helgen. Hela omgången har varit fantastisk. Jag kände mig riktigt bra på cykeln och gjorde väldigt få misstag. Jag hade bara en liten krasch som, tack och lov, inte kostade mig för mycket tid, säger Persson.

Han fortsätter:

– Steg för steg gör vi förbättringar hela tiden med cykeln vilket gör att jag kan vara mycket mer konsekvent. Det gör att mitt självförtroende ökar. På det stora hela är jag nöjd med helgen och nu ser jag fram emot nästa runda.

Den avgörs i Italien i slutet av juni. Efter fyra deltävlingar ligger Persson på en tredjeplats i E3-klassen och en 14:e plats totalt.

Artikeltaggar

EnduroMicke Persson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.