Hoppa till huvudinnehållet

Besvikna på kommunikationen om Bergslagshallen: ”Inte fått höra någonting”

Publicerad:
Mattias Karlsson, ungdomstränare och ordförande i Karlskoga Handbollsklubb, menar att det finns en liten skaderisk när golvet är ojämnt. Foto: Dennis Pavlovic

Karlskoga HK och Karlskoga FBC håller med om att golvet behöver bytas ut, men är besvikna på kommunens planering och kommunikation i frågan.

– Vi har inte fått höra någonting egentligen, säger Mattias Karlsson, ordförande i Karlskoga HK.

Golvet i Bergslagshallen byttes ut 2017, men resultatet blev inte som önskat. Fem år senare är mattsläppen och ojämnheterna i golvet tydliga.

Mot den här bakgrunden kommer kommunen, genom en ramavtalspart, att inleda en ny och mer omfattande golvrenovering i slutet av augusti.

Mattias Karlsson är ungdomstränare och ordförande i Karlskoga Handbollsklubb, som är en av föreningarna som har Bergslagshallen som hemmaplan.

– Visst påverkar det spelet lite. Visst kan det vara en liten skaderisk när golvet inte är jämnt, men framför allt ser det väldigt illa ut. Vi möter motståndare från hela Mellansverige och det är inte det finaste vi visar upp, säger Karlsson.

”Två coronaår på sig”

Karlskoga Handbollsklubb är, i sak, alltså väldigt positivt till att golvet byts ut.

Trots det tog föreningen emot bekräftelsen om den stundande renoveringen, som beräknas ta tolv veckor, med besvikelse och oro som huvudsakliga känslor.

– Jag vet inte om budgetar och om det har varit svårt med hantverkare, men det är ändå oväsentligt för mig. För mig har dom haft två coronaår på sig. Två år där det knappt var föreningsverksamhet i hallen och skolan hade mycket hemstudier. Det hade väl varit perfekt. Eller varför inte renovera nu?

Besvikelsen kring planeringen grundar sig i att renoveringen nu i stället kommer att genomföras under föreningarnas seriespel.

Orolig för uppstarten

Kommunen kommer att erbjuda föreningarna träningstider i andra hallar under de tolv veckorna.

– Nummer två är att vi egentligen inte vet någonting. Det lilla vi vet har vi fått reda på genom att jag själv har sökt fakta från kommunen och via kontakt med tidningen. Så svårt kan det inte vara, att ha mejlkontakt med klubbarna. Det tycker jag är dåligt, skrämmande dåligt egentligen.

Kommunen kommer att inleda arbetet med att byta ut golvet i Bergslagshallen under sensommaren.
Kommunen kommer att inleda arbetet med att byta ut golvet i Bergslagshallen under sensommaren. Foto: Dennis Pavlovic

Karlskoga HK hade fyra lag i spel den gångna säsongen: Pojkar födda 2007 och 2013 samt flicklag i samma åldersgrupper.

Föreningen startar upp två nya grupper till hösten: Pojkar födda 2014 och 2015 samt flickor födda 2014 och 2015.

Det är här Karlssons största oro ligger – hur renoveringen ska påverka uppstarten av de här grupperna.

– Det är kultur- och föreningsdagen snart (16 maj). Jag vet inte vad vi ska säga om det kommer fram barn som vill spela. ”Ni är jättevälkomna, men vi vet inte var vi ska vara”.

”Kommer bli tufft”

Nicklas Jonsson är spelare och ordförande i innebandyföreningen Karlskoga FBC, en annan av föreningarna som bedriver verksamhet i Bergslagshallen.

– Den senaste informationen jag fick från kommunen var att golvet skulle vara klart till 1 september. Det enda jag visste om detta var från information av Mattias Karlsson, säger Jonsson sedan tidningens fråga givit honom en bekräftelse på tidsplanen.

– Det var absolut en överraskning att golvet ska vara klart i slutet av november. Det är en halv säsong som vi inte kan spela på planen vi ska spela på. Det kommer bli tufft.

Nicklas Jonsson, spelare och ordförande i Karlskoga FBC, menar att det hade varit hjälpsamt att få besked av kommunen tidigare.
Nicklas Jonsson, spelare och ordförande i Karlskoga FBC, menar att det hade varit hjälpsamt att få besked av kommunen tidigare. Foto: Dennis Pavlovic

Jonsson är, liksom Mattias Karlsson, orolig över möjligheten till både förråd och träningstider i de alternativa hallarna.

Han sade, för en dryg månad sedan, att det var 50–50 att Karlskoga FBC skulle komma till spel nästa säsong. Division 4-laget står på gränsen vad gäller antal spelare.

– Det hade hjälpt en del att få det här beskedet från kommunen tidigare, det får jag säga. Vi kommer med säkerhet få senare träningstider nu. Jag måste kolla av det här med kommunen och spelarna. Serieanmälan ska vara inne klockan 22 på onsdag, jag har jobb framför mig tills dess.

Läs också:

Kommunens plan – och svar till föreningarna: ”Det utlovar vi bättring på”Insändare: Varför inte åtgärda golvet nu?

Artikeltaggar

BergslagshallenHandbollInnebandyKarlskogaKarlskoga FBCKarlskoga HKKarlskoga kommun (org)Nicklas JonssonPolitik

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.