Hoppa till huvudinnehållet

Lars Lerin laddar om med ny barnbok i höst – med julstämning

Publicerad:
Lars Lerin lovar en ny barnbok i höst. ”Kattjakten” släpps i september men har juligt tema.
Lars Lerin lovar en ny barnbok i höst. ”Kattjakten” släpps i september men har juligt tema. Foto: Lena Richardson

Lars Lerin fortsätter att måla – och att skapa barnböcker. I höst är han aktuell med sin fjärde barnbok och då handlar det om den egensinniga katten Sillings juläventyr.

I mitten av september är det boksläpp för Lars Lerins fjärde barnbok. Den första, Trollet är inte hemma, släpptes 2019 och sedan har den folkkäre konstnären bjudit läsarna på både Kråksommar och ”Elsa i Skräddartorp och hennes 28 katter”.

I den kommande boken är det åter katt-tema. I boken Kattjakten får läsarna följa med hem till familjen Lerin på Hammarö, där det dagen före julafton upptäcks att en av familjens katter är borta. Kattkompisen Mimi sitter i fönstret och spanar, medan pojkarna Rafael och Gabriel ger sig ut för att leta.

”Vintriga akvareller, kärlek till katter och ett fint vardagligt äventyr i juletid” utlovas av bokförlaget Bonnier Carlsen.

Kattjakten är Lars Lerins fjärde barnbok, en berättelse i ord och akvarell där både familjens söner och katter får vara med.
Kattjakten är Lars Lerins fjärde barnbok, en berättelse i ord och akvarell där både familjens söner och katter får vara med.

Artikeltaggar

BarnböckerFritid och livsstilHammaröJulKattLars LerinLitteraturMänskligtNöje/KulturVärmlands län

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.