Hoppa till huvudinnehållet

Nu drar parksäsongen igång som vanligt efter pandemin

Publicerad:
Motionsdans i Degerfors Folkets park kommer hållas i sommar igen, för första gången på ett par år, och premiär är det redan 18 maj.
Motionsdans i Degerfors Folkets park kommer hållas i sommar igen, för första gången på ett par år, och premiär är det redan 18 maj. Foto: Roger Gleisner

Så drar parksäsongen igång och i Degerfors blir det, när nu pandemin är över, återigen trivseldans och annat. Under året som gick var det sparsamt med arrangemang i parken.

Tottes är först ut när trivseldanserna åter kan köras i Degerfors Folkets park och de spelar den 18 maj, då det är danspremiär.

Under pandemin var det förstås inga dansarrangemang, men i år blir det av under onsdagskvällarna hela sommaren och fram till och med första onsdagen i september.

Som vanligt hålls också bingo om söndagarna, så kallad bilbingo eller drive-in bingo och det är som tidigare Strömtorps IK som håller i denna. Premiäromgång är 22 maj.

Barnteater

Två barnteatrar kommer man också arrangera i parken under säsongen.

– Det är fri entré och öppet för alla, från förskolor till skolor och familjer, säger parkstyrelsens ordförande Harri Brunke.

Den första är 13 juni, då Zillah och Totte gästar. Nästa föreställning är Mellodinosauriefestivalen med Pappa Kapsyl, den 16 september.

Man fortsätter också att hyra ut byggnader och park till privata fester, allt från barnkalas till bröllop.

– I maj och juni har vi i stort sett fullbokat, mest för bröllop och barnkalas, säger Brunke.

Charleswood Street Freaks har redan hållit sin vårmönstring i parken, då massa fina bilar visades upp.

Underhåll

Folkets Park beviljades nyligen driftbidrag om 91 000 kronor från kommunen och underhållsbidrag om 62 000 kronor, vilket gör att man fortsätter arbetet enligt den underhållsplan man har för parkens byggnader och grönytor.

– I år ska vi bland annat måla ett stort förråd, berättar Brunke.

Under året som gick har en del renoveringar genomförts, bland annat golvet och rampen i handikapptoaletten. Alla utomhusbänkar har renoverats likasom dörrar, bänk och hurts i cafeterian. Skjutbanan har också målats.

Det gångna året höll parkstyrelsen sex protokollförda möten, men inga arrangemang som teater och dans.

Däremot kunde bilbingon hållas som vanligt under söndagarna och en del uthyrningar var det också, bland annat till PRO-distriktet i september.

Artikeltaggar

DansDegerforsDegerfors Folkets parkHarri BrunkeNöje/KulturNyheterStrömtorps IK

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.