Hoppa till huvudinnehållet

Biologiska mångfaldens dag med sång och tal vid Sågholmen

Publicerad:
Reporter Anne-Lie Gustavsson
Anne-Lie Gustavsson
anne-lie.gustavsson@kt-kuriren.se
Hägnans vildmarksområde.
Hägnans vildmarksområde. Foto: Anki Lööw Viinikka

Mångfaldens dag ska firas med tal och sång vid Sågholmen i Karlskoga. Den som vill kan dessutom ta en promenad på stigen ”Träd in i naturen”.

Söndagen den 22 maj kommer den Biologiska mångfaldens dag att firas vid Sågholmen i Björkborn i Karlskoga. Körsångare från olika körer har tillfälligt gått samman dagen till ära. De kommer att sjunga en biologisk mångfaldssång och även en sång till den nya bron.

– Jag och Ingrid Norudde har lagt ner mycket jobb på det här. Vi har sjungit i många kören så vi tog kontakt med de som är naturintresserade och det blev ett jättefint gensvar. Tillsammans har vi skrivit en ny text till ett klassiskt körstycke och vi fick med oss rutinerade och duktiga Ulla-Lena Thodal som leder kören, berättar Hans Jansson.

Nu är den där!

Efter att kören inlett ska Hans Jansson prata under temat biologisk mångfald som sedan några år tillbaka firas en dag om året.

– Vi är så glada för bron som har kommit. När vi anlade fjäril- och humleträdgården fanns den gamla bron, men sen försvann den. Vi har envist hoppats på en ny bro. Det har dröjt, men nu är den där.

Den som vill kan passa på att gå Gröna promenaden som leder från Råvåsskolan ner till Sågholmen.

– Det är jättespännande miljö. Ett kulturstråk med herrgården och herrgårdsparken och kanalvägen bort mot Bofors station. Det sitter ihop på ett bra sätt tack vare bron och är ett fantastiskt område att röra sig i. Det är skyltar på gång där på fem olika språk.

Mitt emot Sågholmen, på andra sidan vägen, ligger Hägnans vildmarksområde.

– Där har vi lagt en stig som vi kallar ”Träd in i naturen”. Den här gången är det skyltat med information om de olika trädarterna.

Artikeltaggar

Fritid och livsstil

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.