Hoppa till huvudinnehållet

Matilda har fått stipendium – nu väntar college i USA: ”Stor möjlighet”

Publicerad:
Matilda Jonsson.

Hon uppvaktades av flera college i USA efter den fina insatsen i stortävlingen Annika Invitational.

Nu har Matilda Jonsson gjort sitt val – i januari 2023 börjar hon på University of Georgia.

– Jag är jättetaggad, säger hon.

I januari slutade Degerforstjejen Matilda Jonsson på en tredjeplats i en av världens största juniortävlingar – Annika Invitational.

Då berättade hon för tidningen att hon uppvaktats av flera collegecoacher.

– Jag pratade med några olika och fick reda på vad de erbjöd för olika stipendium. Jag besökte två skolor i Georgia. En lite större och en mindre. Jag valde att gå på min magkänsla och allting kändes verkligen jättebra. Mitt val blev University of Georgia, berättar Matilda.

Hur svårt var valet?

– Det kommer ändå att bli en stor förändring. Från att bo hemma och ha världens service till att flytta till ett helt annat land. Där ska jag klara mig själv. Jag ser det som en stor möjlighet att utvecklas både som människa och golfspelare. Det är värt att prova. Ta chansen. Jag hade nog ångrat mig om jag inte valt detta.

Matilda har fått ett fullt stipendium som innebär att skolan står för allting.

Hon kommer också att spela golf i division 1 som är den högsta serien där de allra bästa lagen deltar.

– Det är ett väldigt bra college och jag kunde inte tacka nej.

”Väldigt sportintresserad”

På college ska Matilda studera sports management.

– Jag är väldigt sportintresserad så det kommer att passa mig väldigt bra. Det handlar mycket om entreprenörskap och mycket om olika idrotter.

Och det kommer, så klart, bli en hel del golf.

– Jag vet inte exakt hur mycket. Det är ganska flexibelt. Man får lägga upp träningen en hel del själv vilket jag gillar. Det kommer även att vara träningar med laget.

Hur stor möjlighet är det här för dig?

– Det här är ett stort steg för att komma dit jag vill. Det är fantastiska träningsmöjligheter och väldigt bra coacher. Dessutom en bra utbildning.

Matildas största dröm är att nå LPGA-touren.

– Det är den största touren man kan spela på. Man måste ha något att sikta mot.

Just nu befinner sig Matilda på Tegelberga golfklubb där det är dags för PGA Championship Trelleborg med start på torsdag.

En tävling på europeisk nivå med över 100 spelare från mer än 20 länder.

– Jag har en bra känsla. Jag ser fram emot den här tävlingen.

Artikeltaggar

GolfMatilda Jonsson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.