Hoppa till huvudinnehållet

Flera hundra såg Järnverket inifrån

Publicerad:
Guidade turer inne på Järnverkets område var det stort intresse för. Det ordnades turer med avstigning i Valsverket, där åldersgränsen var 12 år,  liksom utan avstigning för att även de yngre skulle få se var mamma eller pappa jobbar.
Guidade turer inne på Järnverkets område var det stort intresse för. Det ordnades turer med avstigning i Valsverket, där åldersgränsen var 12 år, liksom utan avstigning för att även de yngre skulle få se var mamma eller pappa jobbar. Foto: Elina WIlnerzon

Mellan 500 och 600 personer passade på att besöka Outokumpu i Degerfors när företaget nyligen öppnade upp portarna för anställda med familjer. Något man inte gör varje år.

Det var full rulle på Outokumpu i Degerfors nyligen, då de anställda fick bjuda in sina familjer till att se delar av verksamheten.

– Det känns fantastiskt kul att Familjedagen är tillbaka efter några års frånvaro. Vi hade ett fullspäckat program med allt från fiskdamm, ponnyridning och guidade bussturer. Många anställda passade på att visa upp sin arbetsplats för sina barn, säger Pål Åström, platschef Outokumpu i Degerfors, i ett pressmeddelande.

Stipendieutdelning från Ernst Odelbergs utbildningsfond hölls också denna dag.
Stipendieutdelning från Ernst Odelbergs utbildningsfond hölls också denna dag. Foto: Elina Wilnerzon

– Vi hade många anställda som ställde upp och guidade och grillade korv med mera. En sådan här dag bidrar till trivseln och skapar bra vi-anda, säger Åström vidare.

Tiotalet avgångar med buss gick in på Järnverksområdet under dagen så att familjerna till de anställda kunde bilda sig en uppfattning om den arbetsplatsen.

Även Bergslagens räddningstjänst fanns på plats och visade upp sig denna dag och enligt informationsansvarige Jonas Nordlund är det många av deltidsbrandmännen som arbetar på Outokumpu.

Anställda ställde upp och guidade, grillade korv med mera under familjedagen
Anställda ställde upp och guidade, grillade korv med mera under familjedagen Foto: Jonas Nordlund

Stipendier

Under dagen var det också utdelning av stipendier från Ernst Odelbergs utbildningsfond till 26 elever som studerar på gymnasium, högskola eller universitet.

Enligt uppgift går stipendierna till elever och studenter vars föräldrar har anställning på Outokumpu Stainless AB eller Outokumpu Long Products AB i Degerfors. Ytterligare ett krav för att få stipendium är att utbildningen bedöms vara relevant och lämpar sig för företagets verksamhet.

  • Foto: Elina Wilnerzon
  • Foto: Elina Wilnerzon
  • Foto: Elina Wilnerzon
  • Foto: Jonas Nordlund
  • Foto: Jonas Nordlund

Artikeltaggar

DegerforsDegerfors järnverkJonas NordlundNyheterOutokumpuPål ÅströmRäddningstjänstenStipendier

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.