Hoppa till huvudinnehållet

BIK om förseningen: ”Ingen idé att gråta över spilld mjölk”

Publicerad:
Reporter Dennis Pavlovic
Dennis Pavlovic
dennis.pavlovic@kt-kuriren.se
BIK Karlskogas klubbchef Torsten Yngveson bredvid en bild på dagens Nobelhallen och skissbilden som togs fram när förslaget om ”Nya Nobelhallen” kommunicerades ut 2020.
BIK Karlskogas klubbchef Torsten Yngveson bredvid en bild på dagens Nobelhallen och skissbilden som togs fram när förslaget om ”Nya Nobelhallen” kommunicerades ut 2020.

Enligt onsdagens förslag ska ”Nya Nobelhallen” vara redo till säsongspremiären 2025–2026. Detta innebär en försening med två år jämfört med ursprungsplanen.

Kommunen fick inget napp på vare sig första eller andra upphandlingen om upprustningen av Nobelhallen.

Kommunstyrelsens ordförande Tony Ring (M) har tidigare förklarat motgångarna med tuffa omvärldskomplikationer i form av pandemi, Cementakris och generellt ökade priser i byggbranschen.

BIK Karlskogas klubbchef Torsten Yngveson kommenterar förseningen:

– I de bästa av världar hade ju bygget varit i gång, men det är liksom ingen idé att gråta över spilld mjölk eller titta i backspegeln. Man får ha förståelse för att saker kan gå snett.

Vad har du känt för oro under tiden projektet har stått still?

– Vi har väl mer känt en besvikelse, vi hade sett fram emot något. Oro har vi väl inte känt. Vi har hela tiden blivit tillsagda att något kommer göras och vi har valt att tro på det. Dialogen har med kommunen har varit jättebra.

– Bara vi får det på pränt, att de sätter i gång, så ser man ju till de möjligheter som ges.

”Sålde faktiskt slut”

Onsdagens förslag från kommunstyrelsens arbetsutskott (KSAU) var ett genombrott mot det första spadtaget.

Moderaterna och Socialdemokraterna, de två största partierna i kommunen, uttryckte samsyn kring förslaget som innebär att en och samma entreprenör rustar upp Nobelhallen och bygger det nya badhuset på Nobelområdet.

Tony Ring berättade på onsdagen att entreprenörer har uttryckt intresse för den kombinationen.

Jakob Bengtzén, marknadschef i BIK Karlskoga, om vad den föreslagna hallen skulle betyda för klubben:

– Vi sålde faktiskt slut på allt för första gången i vår historia i fjol och hade full beläggning i loger, restaurang samt arenaexponering. Vi har gjort en jäkla resa. Nu kommer vi bygga ytterligare två nya loger för att kunna sälja lite mer, men för att ta nästa stora steg... Då är en ny arena ett måste, kan man säga.

Arenaskisserna

BIK kommer, med de två nya, att kunna erbjuda tio loger samt en nätverksloge nästa säsong.

Enligt de skisser som klubben har fått se och tycka till om kommer ”Nya Nobelhallen” att stoltsera med ett 20-tal loger samt en restaurang med 200 gäster. Detta är mer än en dubblering jämfört med kapaciteten i dagens restaurang.

Enligt skisserna ska arenan byggas med två sittplatsläktare mittemot varandra och en väldigt rymlig ståplatsläktare på södra sidan.

Publikkapaciteten ska förbli ungefär densamma och landa på strax under 5 000 åskådare.

BIK inledde förra säsongen med sex raka bortamatcher med anledningen av renoveringsstarten som uteblev.

Någon sådan dispens är inte inlämnad inför kommande säsong, vilket innebär en ”normal säsongsstart” för BIK i höst.

Läs också:

Storsatsningen: Nytt badhus på Nobelområdet och ny plan för Nobelhallen

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagIshockeyJakob BengtzénKarlskogaNobelhallenTorsten Yngveson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.