Hoppa till huvudinnehållet

Letälvsgillet firar 40 år med sommarfest i parken

Publicerad:
Letälvsgillet firar 40 år.
Letälvsgillet firar 40 år. Foto: Privat

Den 21 maj firar Letälvsgillet sitt 40-årsjubileum med en sommarfest för medlemmarna i Degerfors Folkets park.

– På grund av pandemin har vi inte kunnat ordna så många fester de senaste åren så nu hoppas vi på en trevlig eftermiddag och kväll tillsammans, säger ordförande Tomas Wiker.

Det kommer att bli tipspromenad och man bjuder på mat och fika. På kvällen blir det underhållning och dans med Marianne och Sam Jacobsson samt Bror Ingman.

Letälvsgillet är en föreningen som håller på med gillesdans och folkdans blandat med gammeldans. Medlemmarna övar varje måndagskväll i Strömtorp.

– Till hösten kommer vi att erbjuda prova-på dans för att locka till oss dansintresserade personer. Vi hoppas att många vill komma och testa så vi får nya dansvänner i föreningen.

För gemenskapens skull försöker man även anordna andra aktiviteter än dans. I sommar planeras en resa till Västanå teater i Rottneros och till hösten planeras det för grillning vid sjön Gryten.

Artikeltaggar

DegerforsDegerfors Folkets parkJubileumLetälvsgillet Nöje/Kultur

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.