Hoppa till huvudinnehållet

SD om förslaget: En kovändning under galgen

Publicerad:
De Sverigedemokratiska oppositionsråden Elin Jensen och Patrik Nyström.
De Sverigedemokratiska oppositionsråden Elin Jensen och Patrik Nyström. Foto: Kicki Nilsson/Icon Photography, Kajsa Juslin

Sverigedemokraterna är kritiska mot hur vårdpersonalens lönesättning inom regionen har hanterats och anser att majoritetens förslag om höjda löner ser ut att komma alldeles försent.

Politiska majoriteten vill satsa på Region Örebro läns vårdpersonal

Den politiska majoriteten i Region Örebro län vill satsa 50 miljoner extra på löner i syfte att kunna behålla vårdpersonalen inom regionen. I en kommentar till det konstaterar de Sverigedemokratiska oppositionsråden Elin Jensen och Patrik Nyström att förslaget känns som en nödvändig kovändning under galgen för de styrande. Enligt Jensen och Nyström har majoriteten under tre av mandatperiodens fyra år underlåtit att göra uppräkningar för personalens löner. Oppositionsråden konstaterar att det alltså är dags att kompensera för detta nu, när personalsituationen gör att vården befinner sig i kris, eller rentav i ett nödläge.

Sverigedemokraterna konstaterar även att de själva under mandatperiodens samtliga fyra år har budgeterat för personalens löneuppräkningar samtidigt som de under de två senaste åren förslagit 60 miljoner i rena lönesatsningar i syfte att motverka personalkrisen inom vården.

De anser att lönesatsningen ser ut att komma alldeles för sent och att den mer förefaller vara valfläsk.

Artikeltaggar

Örebro länPolitikRegion Örebro län

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.